کف فاضلاب

 
کف فاضلاب
کف فاضلاب

کف در تصفیه فاضلاب

یکی از مشکلات رایج در تصفیه خانه تولید کف است که در اثر وجود برخی شرایط خاص رخ می‌دهد. این پدیده در صورت عدم حذف و چاره‌اندیشی ممکن است در بسیاری از قسمت‌های تصفیه‌خانه مشکل‌زا باشد. این مشکل عوامل متعددی دارد ازجمله اینکه در اثر ورود برخی از مواد شوینده کف تولید می‌شود. این حالت بیشتر در حوض هوادهی به دلیل وجود عامل هوا، رخ می‌دهد.

علاوه بر مواد شوینده در اثر فعالیت گونه‌های خاصی از باکتری های بیماری زا ، ناخواسته در فرآیند لجن فعال و هاضم بی‌هوازی ممکن است شاهد تولید کف باشیم.

شناخت کف در فاضلاب

کف به شکل حباب‌های هوا یا گاز به دام افتاده زیر یک‌لایه ضخیم از جامدات یا ترشحات بیولوژیکی قرار دارد. گازهای مذکور در اثر تجزیه هضم هوازی و بی‌هوازی به وجود می‌آید.

مشخصات عمومی کف در لجن فعال و هاضم بی هوازی

همان‌طور که گفته شد در اثر فعالیت‌های نادرست در سیستم‌های لجن فعال و هاضم های بی‌هوازی ما شاهد تولید کف خواهیم بود در این قسمت به مشخصات کف‌های تولیدی این بخش اشاره خواهیم کرد.

کف در لجن فعال

ساختار و مشخصات کف تولیدی در سیستم لجن فعال در شرایط مختلف فرق می‌کند. سن لجن یکی از عوامل مذکور است که مؤثر در کیفیت کف است به گونه ای که با افزایش سن لجن کف چسبنده و غلیظ و به رنگ تیره‌تر است و با کاهش آن رنگ روشن و حالت توده‌ای دارد.

کف میکروبی مربوط به این بخش در حوض هوادهی تولید می‌شود و از مخزن هوادهی به سایر قسمت‌های تصفیه‌خانه ازجمله زلال ساز ثانویه، تجهیزات آبگیری و تغلیظ لجن منتقل می‌شود.

عوامل تولید لجن

ازجمله عواملی که منجر به تولید کف در این بخش می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• سرعت‌های غیر قابل پیش بینی و نامنظم مواد جامد خروجی

سرعت نامنظم مواد خروجی در بخش لجن فعال باعث رشد گروه‌هایی از باکتری‌های جوان و پیر می‌شود که هر یک با توجه به مشخصات خود باعث تولید کف‌های متفاوتی می‌شود به گونه ای که باکتری‌های جوان باعث تولید کف قهوه‌ای روشن چسبنده می‌شود و باکتری‌های پیر کف قهوه‌ای تیره تولید می‌کند.

به طور کلی کف این بخش به شکل دوایر متحدالمرکز می‌باشد.

• باکتری‌های رشته‌ای

با توجه به نتایج آزمایش انجام‌شده، دو گونه از باکتری‌های رشته‌ای باعث تولید کف می‌شوند. نحوه‌ی تولید کف توسط این دو باکتری به این شکل است که این باکتری‌ها آب گریز می‌باشند و در نتیجه باعث به دام افتادن حباب‌های گاز و هوا می‌شود و در نتیجه کف تولید می‌شود.

• کمبود مواد غذایی

این حالت با ورود فاضلاب صنعتی به قسمت لجن فعال ایجاد می‌شود. منظور از مواد غذایی نیتروژن و فسفر می‌باشد.

مکانیسم تولید کف در این بخش به این شکل است که در صورت کمبود مواد غذایی سوبسترا محلول توسط سلول‌های باکتریایی در ذرات لخته جذب می‌شوند اما نمی‌توانند تجزیه شوند. سوبسترای غیرقابل تجزیه توسط سلول‌های باکتریایی به پلی ساکارید های نامحلول تبدیل می‌شوند و در بیرون سلول‌های باکتریایی ذخیره می‌شوند.

اغلب پلی ساکارید در کانال‌های لخته رسوب می‌کنند و اجازه عبور آب، هوا و حباب‌های گاز را از میان لخته می‌دهند. وقتی این کانال‌ها پر از پلی ساکارید شدند، حباب‌های گاز و هوا در کانال به دام می‌افتند و کف بر روی سطح مخزن هوادهی ظاهر می‌شود.

مشخصات کف در این بخش

رنگ سفید پرحجم در صورت پایین بودن سن لجن

کف فاضلاب
کف فاضلاب

رنگ تیره مایل به خاکستری و حالت چرب در صورت بالا بودن سن لجن

کف فاضلاب
کف فاضلاب

علت تفاوت رنگ کف در دو حالت بالا این است که باکتری‌های جوان چربی کمتری تولید می‌کنند.

• سن لجن فاضلاب

تغییرات سن لجن باعث تغییرات رفتاری باکتری‌ها می‌شود و در نتیجه این عمل، ما شاهد تولید کف خواهیم بود. همان‌طور که اشاره شد به طور کلی در سن لجن جوان کف سفید رنگ به شکل مواج تولید می‌شود این در حالی است که در سن لجن بالا کف‌های تیره با خاصیت چرب تولید می‌شود.

• تخلیه لجن فاضلاب

تخلیه لجن باعث تقویت رشد باکتری ای های جوان و سریع می‌شود. این رشد شامل یک مقدار فراوان از پلی ساکاریدهای شناور و غیر محلول است که حباب‌های هوا و گاز را به دام می‌اندازد. به دام انداختن حباب‌های گاز و هوا کف سفید مواج تولید می‌کند.

کف فاضلاب
کف فاضلاب

کف در هاضم های بی‌هوازی

در هاضم های بی‌هوازی مشابه با قسمت‌های هوازی تصفیه فاضلاب در اثر فعالیت‌های برخی از باکتری‌ها در این بخش کف تولید می‌شود.

عوامل مؤثر در به وجود آوردن کف در این بخش

  • افزایش قلیاییت: با افزایش قلیاییت لجن از لحاظ سطحی فعال‌تر می‌شود و کشش بیشتری به کف دارد.
  • افزایش CO2: افزایش این عامل در هاضم های بی‌هوازی باعث افزایش این عامل در لجن می‌شود. در نتیجه این امر موجب به دام افتادن گاز مذکور در لجن و نهایتاً تولید کف می‌شود.
  • افزایش اسید چرب: این عامل بیشتر در لحظه‌ی اول راه‌اندازی هاضم به وجود می‌آید، زمانی که متان سازها وجود ندارند و باکتری‌های تشکیل دهنده اسید فعال‌تر هستند لذا اسیدهای چرب عوامل فعال سطحی می‌باشند و با کاهش کشش سطحی لجن باعث تولید کف می‌شوند.
  • پلیمرها: این مواد در بسیاری از تصفیه‌خانه فاضلاب برای تغلیظ و آبگیری لجن مورد استفاده قرار می‌گیرند. به دلیل آنکه این مواد گروه‌های آمینه زیادی دارند در اثر آزاد شدن این گروه از یون‌های آمونیاک، قلیاییت لجن هاضم افزایش می‌یابد و در نتیجه کف تولید می‌شود.
  • نوسانات درجه حرارت: نوسانات درجه حرارت باعث افزایش و یا کاهش تعداد باکتری‌های اسید ساز می‌شود. اگر نوسانات دما تکثیر باکتری های اسید ساز را فراهم کند و چون مواد حاصل از مرحله‌ی اسیدسازی توسط متان سازها استفاده نمی‌شود این امر موجب تغییر کشش سطحی شده و در نتیجه کف تولید می‌شود.
  • سورفاکتانت ها: سورفکتانت ها معمولا ترکیباتی آلی هستند که دارای گروه‌های هیدرو فوییک (دافع آب) که نقش دم و دنباله را دارد و گروه‌های هیدرو فیلیک (جاذب آب) در نقش سر، می‌باشند؛ بنابراین به تناسب ساختار مولکولی در حلال‌های آلی و آب حل می‌شوند و باعث کاهش کشش سطحی در فصل مشترک هوا آب و یا روغن- آب می‌شوند.

به علت زمان ماند طولانی جامدات (srt) در یک هاضم بی‌هوازی، باکتری‌ها می‌توانند به آسانی سورفاکتانت های ذره‌ای را حل کنند و به هاضم انتقال دهند. انحلال مواد مذکور باعث تولید کف می‌شود.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

0912-4349929

نوشتن دیدگاه

نظر شما بعد از بازبینی کارشناسان زادآب ثبت خواهد شد.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

سایر محصولات

  • چربی گیر +

    چربی گیر فاضلاب چربی گیر دستگاهی است که بر سر خروجی فاضلاب هایی با مقدار چربی بالا نصب می شود و با روش هایی چربی یا گریس فاضلاب را حذف می کند یا کاهش می دهد. چربی گیر فاضلاب آشپزخانه اطلاعات بیشتر
  • اسمز معکوس +

    فرآیند تصفیه اسمز معکوس اسمز معکوس از جمله روش هایی است که امروزه به طور گسترده در شیرین سازی آب دریا و کشاورزی و خانگی جداسازی مواد آلی و سمی از پساب های صنعتی بکار برده می‌شود. اسمز معکوس ( آب اطلاعات بیشتر
  • دی اریتور دیگ بخار +

    دی اریتور در دیگ بخار از دی اریتور (دیریتور) برای هوازدایی در دیگ بخار استفاده می شود. وجود گازهایی مانند اکسیژن در آب ها باعث فرسایش سیستم های صنعتی شده و راندمان عملکرد آنها را کاهش می دهد اما دی اطلاعات بیشتر
  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت املاح کلسیم و منیزیم با استفاده از رزین های تبادل یون به آب نرم تبدیل می کند. سختی گیر آب اطلاعات بیشتر
  • منبع کویل دار +

    منبع کویلی چیست منبع کویل دار متداول ترین و بهینه ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آن می‌باشد. در مخزن کویل دار آب داغ یا بخار تهیه شده توسط دیگ یا پنل های خورشیدی، داخل یک کویل اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - مخزن هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون و تصفیه ذرات معلق هیدروسیکلون ابزار ساده و موثری برای گرفتن مواد دانه‌ای و جامدات ساینده از آب می‌باشد. از Hydrocyclone تصفیه آب به منظور جداسازی و حذف ذرات ماسه از جریان ورودی به شبکه‌های توزیع و سیستم های اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    فرآیند آشغالگیری آشغالگیری یکی از فرآیندهای تصفیه فیزیکی می‌باشد که در اکثر تصفیه خانه‌ها و در ابتدای فرآیند تصفیه وجود دارد. در این مرحله عمل حذف و جداسازی مواد جامد و شناور با قطرهایی بیش از ۵.٠ سانتی متر صورت می‌پذیرد اطلاعات بیشتر
  • فیلتر پرس +

    دستگاه فیلتر پرس فيلتر پرس جهت جدا سازی ذرات جامد از مایع در محلول های سوسپانسیون در فرآیند های مختلف صنعتی بکار می رود. اجزای اصلی دستگاه فیلتر پرس عبارتند از: شاسی دستگاه، جک و سیستم هیدرولیک، صفحات فیلتر (از اطلاعات بیشتر
  • قیمت آنتی اسکالانت +

    آنتی اسکالانت ( antiscalant ) محلول ضد رسوب می باشد که جهت رسوب زدایی به ممبران دستگاه های تصفیه آب شیرین کن ro تزریق می گردد. آنتی اسکالانت چیست آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیایی است با فرمول شیمیایی متفاوت که معمولا در اطلاعات بیشتر
  • اسید دیسکلر - قیمت اسید دی اسکلر +

    اسید شویی با اسید دیسکلر اسید دیسکلر (دی اسکلر) پر کاربرد ترین ماده جهت شستشوی مخازن است. اسید دیسکلر (دی اسکلر) با پایه HCl 33% می تواند با قدرت و اطمینان بالا تمام رسوب ها را از سطوح مخازن، بویلر اطلاعات بیشتر
  • 1
  • 2

ارتباط با کارشناسان

دپارتمان تصفیه آب: 09223345280

دپارتمان تصفیه فاضلاب: 09927380994

تلفن زادآب