طریقه نصب و راه اندازی سختی گیر رزینی

 
سختی گیر رزینی frp
سختی گیر رزینی frp

اطلاعات قبل از نصب سختی گیر

قبل از شروع نصب ، کل دفترچه راهنما را بخوانید. عدم نصب و راه اندازی سیستم سختی گیر رزینی طبق دستورالعمل ، گارانتی را باطل می کند. هنگام نصب و بهره برداری طبق طراحی ، این سیستم با حداکثر راندمان عملکرد خواهد کرد. برای نصب سختی گیر های شرکت زادآب می توانید به DVD های کاتالوگ که روی محصول ارائه می شوند مراجعه کنید.

نصب سختی گیر رزینی


قبل از شروع از کلیه مواد و ابزار مورد نیاز برای نصب استفاده کنید. همیشه برای نصب و نگهداری سیستم سختی گیر از ابزارهای صحیح استفاده کنید. نصب باید مطابق با لوله کشی های محلی و کدهای برقی باشد. انطباق کد بر عهده نصاب یا پیمانکار است.

اجزای سختی گیر آب


این سیستم به طور معمول در کارخانه مونتاژ نمی شود. از جدول 1.1 باید به عنوان مرجع برای قسمت های صحیح در برابر آنچه دریافت شده استفاده شود. واحدهای مختلف دارای مقادیر مختلفی از بستر و نازل های توزیع آب هستند. تمام سیستم های دارای قطر 18 اینچ و کمتر نازل پایین یک نقطه ای دارند. سیستم های 21 اینچی و بزرگتر دارای سیستم نازل پایین خورشیدی هستند.

ردیف

نوع تجهیز

1

مخزن رزین (FRP/فلزی)

2

شیر کنترل(اتوماتیک/نیمه اتوماتیک/دستی)

3

لوله رابط

4

نازل بالا و پائین(معمولی/خورشیدی)

5

رزین کاتیونی(C100/C100E)

6

مخزن نمک پلی اتیلنی

7

شیلنگ مخزن نمک و درین

8

کیت سختی سنج

9

DVD کاتالوگ

10

نمک مخصوص احیای سختی گیر

فرآیند نرم شدن آب

سختی گیر آب با فرایندی که به عنوان تبادل یونی شناخته می شود ، سختی را از آب خارج می کند. سختی در آب باعث می شود رسوب در داخل لوله ها ، دیگ های آب گرم یا دیگهای بخار ایجاد شود. این رسوب عمر این محصولات را کوتاه می کند. رایج ترین یون های سختی موجود در آب کلسیم ، منیزیم و آهن هستند. بستری که به آن رزین کاتیونی گفته می شود ، در سختی گیر با یون های سدیم از آب نمک (کلرید سدیم) موجود در مخزن آب نمک ، در طی فرآیند احیا ، بارگیری می شود. کلسیم ، منیزیم و آهن که با دانه های رزین در تماس هستند ، با سدیم روی رزین رد و بدل می شوند.

میزان سختی حذف شده توسط سختی گیر با سطح نمک (مقدار نمک) و مقدار رزین موجود تعیین می شود. به مقدار قابلیت حذف به ظرفیت رزین گفته می شود. مقدار رزین به لیتر بیان می شود. مقدار مصرف نمک به طور معمول 15 گرم در هر لیتر است.

همانطور که مستحضر هستید سختی گیر رزینی با رزین سختی گیر استفاده می کنند. رزین سختی گیر به صورت تبادل یونی عمل سختی گیری را انجام می دهد.

مخزن اصلی رزین سختی گیر


مخزن رزین را روی یک پایه محکم ، ترجیحا بتونی قرار دهید. در فاصله 1 متری این سیستم باید یک پریز برق باشد. یک کف شوی تخلیه پساب که باید در نزدیکی سیستم قرار داشته باشد. همچنین برای تنظیم صحیح شیر کنترل و عملیات بهره برداری نیازمند فضای دسترسی می باشد.

لوله و نازل سختی گیر


بسته به نوع و ابعاد سختی گیر لوله رابط می تواند به قطر 4/3 و یا 2 اینچ باشد. همچنین نازل های سختی گیر نیز به صورت نقطه ای و خورشیدی است.

شیر کنترل


شیر کنترلی سختی گیر می تواند از نوع اتوماتیک برقی و یا نیمه اتوماتیک باشد. بسته به ظرفیت سختی گیر دارای سایز های 4/3-1-2 یا 3 اینچ می باشد.

مخزن نمک سختی گیر 


مخزن آب نمک را همانطور که در نقشه های نصب نشان داده شده است ، پیدا کرده و وصل کنید. اتصالات شیلنگ آب داخل مخزن آب نمک حمل می شود. مخزن آب نمک باید روی یک سطح صاف و تمیز قرار داشته باشد. آجر یا بلوک های چوبی را قرار ندهید. کف مخزن آب نمک می تواند در صورت قرار دادن بر روی سطح نامنظم ، هنگام پر کردن نمک ، دچار تغییر شکل شود ، که می تواند باعث آسیب به مخزن آب نمک شود.

محل قرار گیری دستگاه سختی گیر

  •  دستگاه سختی گیر می بایست نزدیک به خروجی فاضلاب (کفشور) قرار داده شود.
  •  از وجود فضای کافی برای بازرسی و نگهداری توسط اپراتور، مطمئن شوید.
  •  مخزن محلول آب و نمک می بایست کاملاً نزدیک به مخزن اصلی دستگاه سختی گیر باشد.
  •  دستگاه سختی گیر، می بایست دور از هر گونه تجهیز گرمایشی قرار گیرد.
  •  دستگاه می بایست در فضای سربسته قرار گرفته و در معرض تابش مستقیم آفتاب و باران نباشد.
  •  به هیچ عنوان دستگاه را در محیطی که به هر دلیلی دارای خاصیت اسیدی / قلیایی، مغناطیسی و یا لرزش باشد، نصب نکنید. این عوامل، باعث اختلال در عملکرد دستگاه می شوند.
  •  دمای محیطی که دستگاه و خط تخلیه در آن قرار گرفته است، نباید به کمتر از 5 درجه سانتیگراد و یا بیشتر از 50 درجه سانتیگراد برسد.
  •  دستگاه سختی گیر می بایست در محیطی نصب شود که کمترین احتمال میزان نشتی آب در آن وجود داشته باشد.

نصب و راه اندازی سختی گیر

پس از قرارگیری مخازن در محل های مورد نظر بایستی مراحل نصب و راه اندازی را به ترتیب مراحلی که در ذیل آورده شده انجام گردد.

جای گذاری لوله و نازل سختی گیر


اولین کاری که برای شروع نصب انجام می گیرد قرارگیری لوله و نازل در محل استقرارشان است. برای این کار ابتدا نازل پائین به لوله چسب می شود.

برای خرید سختی گیر های FRP زادآب با بهترین کیفیت با ما تماس حاصل فرمایید.

1. در مخازن کوچکتر از 18 اینچ که نازل از نوع نقطه ای می باشد ابتدا لوله را به چسب UPVC آغشته کرده و درون اتصال نازل قرار می دهیم تا چسب خشک شود.
2. در مخازن بزرگتر از 21 اینچ که نازل از نوع خورشیدی می باشد، ابتدا لوله را به چسب UPVC آغشته کرده و درون اتصال کولکتور نازل خورشیدی قرار می دهیم و پس از خشک شدن چسب از طریق دریچه پایین قطعات نازل را از طریق رزوه مربوطه به کولکتور می بندیم.
3. بستن نازل های خورشیدی در مخازن ته بسته مقداری پیچیده تر است. زیرا لوله و دست اپراتور به صورت همزمان از گلویی مخزن عبور نمی کند. در این نوع مخازن ابتدا باید دو بال از دو طرف کولکتور را متصل کرده سپس (طبق تصویر) با دو قطعه مفتول مناسب U شکل دو بال را نگه داشته و از طریق گلویی مخزن سایر بال ها را ببندیم و پس از بستن تمامی بال ها لوله را به چسب UPVC آغشته کرده و درون اتصال کولکتور نازل خورشیدی قرار می دهیم و صبر می کنیم تا چسب خشک شود.

نازل سختی گیر رزینی frp
نازل سختی گیر رزینی frp

پس از چسب کردن لوله و نازل نازل را به آرامی در جای خود (گودی کف مخزن) قرار می دهیم. بعد از قرارگیری نازل، لوله را مماس با لبه گلویی برش می دهیم . باید دقت شود که لوله نباید کتاه تر یا بلندتر از لبه گلویی باشد.

تذکر: در مخازنی که دارای گلویی 4 اینچ می باشند اما شیر آنها دارای گلویی 2.5 اینچ می باشد، از یک تبدیل پلاستیکی در گلویی استفاده خواهد شد. در این نوع از سختی گیر ها باید توجه داشت که برای برش لوله لبه تبدیل مهم است نه لبه گلویی مخزن.

شارژ سیلیس و رزین

1. قبل از بارگذاری شن ، نازل پایین را برای آسیب های احتمالی در هنگام حمل و نقل بررسی کنید. اطمینان از اینکه تمام جنبه های جانبی در مکان مناسبی هستند. اگر صدمه ای مشهود است آن را تعویض کنید.
2. پس از بررسی صحیح نازل ، انتهای لوله توزیع کننده را با یک درپوش / پلاگین PVC ، پارچه تمیز یا نوار تمیز بپوشانید تا سیلیس و رزین وارد لوله نشود.

مخزن frp سختی گیر
مخزن frp سختی گیر


3. حدود یک سوم مخزن را پر از آب پر کنید. آب هنگام ریختن شن به عنوان بافر عمل می کند و از آسیب دیدن نازل پایین جلوگیری می کند.
4- مقدار سیلیس را به آرامی درون مخزن بریزید. سعی کنید آن را تا حد ممکن یکنواخت کنید. (همه سیستم ها در اندازه های مختلف شن ندارند)
5- پس از بارگیری شن. مقدار مشخص شده رزین را به آرامی در مخزن بریزید. سعی کنید آن را تا حد ممکن یکنواخت کنید.

مراقب باشید که در زمان ریختن رزین در داخل مخزن، ذرات خارجی، آشغال و سایر مواد زائد، وارد مخزن نشود.

*تذکر خیلی مهم: باید دقت کرد تا زمانی که از راه اندازی کامل سختی گیر اطمینان ندارید از باز کردن کیسه های رزین خودداری کنید، چرا که رزین ها به مجاورت با هوا حساس هستند و در مجاورت هوا به سرعت فاسد می شوند.

۶- دهانه مخزن را با آب بشویید تا مهره های رزین از بالای مخزن تمیز شود. سپس درپوش ، پلاگین ، پارچه یا نوار را از لوله جدا کنید.
7. پر کردن مخزن با آب ، تا بالا. این امر باعث می شود فضای هوا از بین برود و از فشار بیش از حد هوا در هنگام فشار هوا مطبوع جلوگیری شود.

مخزن frp سختی گیر
مخزن frp سختی گیر

نصب شیر کنترلی

برای نصب شیر ابتدا باید نازل بالا به شیر وصل گردد. بسته به ظرفیت سختی گیر نازل های بالا و نوع اتصال آنها متفاوت است.
در مخازنی که شیر 4/3 و 1 اینچ به روی آن ها نصب می شود نازل بالا از نوع مخروطی بوده و بصورت فشاری به شیر متصل می شود.
برای شیر های 2 اینچ و بزرگتر اتصال نازل بالا به صورت پیچی یا چسبی می باشد.

پس از اتصال نازل بالا ، O رینگ شیر کنترلی را روغن کاری کرده و شیر کنترل را با دقت نصب کنید
در زمان چرخاندن شیر کنترلی برای بستن آن، مراقب باشید که اورینگ شیر، از داخل آن خارج نشده و به
داخل مخزن نیفتد.

9. تا زمان اتمام مراحل نهایی نصب ، برق را وصل نکنید.

مخزن frp سختی گیر
مخزن frp سختی گیر

اتصال به سیستم لوله کشی سختی گیر

• به منظور بهره برداری راحت از دستگاه پیشنهاد می گردد نصب به صورت ذیل انجام پذیرد
• سه عدد شیر فلکه ترجیحاً کروی در خروجی دستگاه نصب گردد. شیر فلکه B به لوله ورودی و شیر فلکه C به لوله خروجی نصب می گردند در هنگام تعمیرات شیر فلکه A را باز کنید و شیر فلکه B و C را ببندید شیر فلکه D نیز جهت نمونه برداری به کار می رود.

• دستگاه شیر باید بالاتر از ارتفاع مجرای فاضلاب قرار گیرد و نباید بین فیلتر شنی و مجرای فاضلاب فاصله زیادی وجود داشته باشد
• جهت اتصال دستگاه به فاضلاب ترجیحا از یک شلنگ لاستیکی استفاده کنید
• جهت تخلیه آب فاضلاب مطابق شکل فاصله بین شلنگ تخلیه فاضلاب شیر نسبت به ورودی مجرای فاضلاب قرار دهید تا از نفوذ احتمالی فاضلاب به داخل سیستم جلوگیری شود

توجه:
• تمامی اتصالات باید کاملا آب بندی باشند

تجهیزات آب و فاضلاب زادآب

سختی گیر رزینی
سختی گیر رزینی

شماتیک لوله کشی سختی گیر رزین

frp سختی گیر
frp سختی گیر 

رزین سختی گیر

رزین سختی گیر از نوع رزین کاتیونی است تا بتواند یون های سختی آور آب که از نوع کاتیون (کلسیم و منیزیم) هستند را از آب حذف کرد.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید

0922-3345280

نوشتن دیدگاه

نظر شما بعد از بازبینی کارشناسان زادآب ثبت خواهد شد.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

سایر محصولات

  • چربی گیر +

    چربی گیر فاضلاب چربی گیر دستگاهی است که بر سر خروجی فاضلاب هایی با مقدار چربی بالا نصب می شود و با روش هایی چربی یا گریس فاضلاب را حذف می کند یا کاهش می دهد. چربی گیر فاضلاب آشپزخانه اطلاعات بیشتر
  • اسمز معکوس +

    فرآیند تصفیه اسمز معکوس اسمز معکوس از جمله روش هایی است که امروزه به طور گسترده در شیرین سازی آب دریا و کشاورزی و خانگی جداسازی مواد آلی و سمی از پساب های صنعتی بکار برده می‌شود. اسمز معکوس ( آب اطلاعات بیشتر
  • دی اریتور دیگ بخار +

    دی اریتور در دیگ بخار از دی اریتور (دیریتور) برای هوازدایی در دیگ بخار استفاده می شود. وجود گازهایی مانند اکسیژن در آب ها باعث فرسایش سیستم های صنعتی شده و راندمان عملکرد آنها را کاهش می دهد اما دی اطلاعات بیشتر
  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت املاح کلسیم و منیزیم با استفاده از رزین های تبادل یون به آب نرم تبدیل می کند. سختی گیر آب اطلاعات بیشتر
  • منبع کویل دار +

    منبع کویلی چیست منبع کویل دار متداول ترین و بهینه ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آن می‌باشد. در مخزن کویل دار آب داغ یا بخار تهیه شده توسط دیگ یا پنل های خورشیدی، داخل یک کویل اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - مخزن هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون و تصفیه ذرات معلق هیدروسیکلون ابزار ساده و موثری برای گرفتن مواد دانه‌ای و جامدات ساینده از آب می‌باشد. از Hydrocyclone تصفیه آب به منظور جداسازی و حذف ذرات ماسه از جریان ورودی به شبکه‌های توزیع و سیستم های اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    فرآیند آشغالگیری آشغالگیری یکی از فرآیندهای تصفیه فیزیکی می‌باشد که در اکثر تصفیه خانه‌ها و در ابتدای فرآیند تصفیه وجود دارد. در این مرحله عمل حذف و جداسازی مواد جامد و شناور با قطرهایی بیش از ۵.٠ سانتی متر صورت می‌پذیرد اطلاعات بیشتر
  • فیلتر پرس +

    دستگاه فیلتر پرس فيلتر پرس جهت جدا سازی ذرات جامد از مایع در محلول های سوسپانسیون در فرآیند های مختلف صنعتی بکار می رود. اجزای اصلی دستگاه فیلتر پرس عبارتند از: شاسی دستگاه، جک و سیستم هیدرولیک، صفحات فیلتر (از اطلاعات بیشتر
  • قیمت آنتی اسکالانت +

    آنتی اسکالانت ( antiscalant ) محلول ضد رسوب می باشد که جهت رسوب زدایی به ممبران دستگاه های تصفیه آب شیرین کن ro تزریق می گردد. آنتی اسکالانت چیست آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیایی است با فرمول شیمیایی متفاوت که معمولا در اطلاعات بیشتر
  • اسید دیسکلر - قیمت اسید دی اسکلر +

    اسید شویی با اسید دیسکلر اسید دیسکلر (دی اسکلر) پر کاربرد ترین ماده جهت شستشوی مخازن است. اسید دیسکلر (دی اسکلر) با پایه HCl 33% می تواند با قدرت و اطمینان بالا تمام رسوب ها را از سطوح مخازن، بویلر اطلاعات بیشتر
  • 1
  • 2

ارتباط با کارشناسان

دپارتمان تصفیه آب: 09223345280

دپارتمان تصفیه فاضلاب: 09927380994

تلفن زادآب