دانلود کاتالوگ

برای دانلود کاتالوگ محصولات زادآب و به روزترین مقالات حوزه آب و فاضلاب کلیک کنید. ایمیل شما تنها برای ارسال ایمیل حاوی مقالات مورد استفاده قرار می گیرد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینکدین زادآبتویتر زادآب صفحه فیس بوک زادآب یوتیوب زادآب

تلگرام شرکت زادآب صفحه اینستاگرام زادآب


  • استخدام مهندس آب و فاضلاب 
    آشنا به فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب
    شرایط و ارسال رزومه
    ارسال رزومه

  • مواد شیمیایی زادآب یکی از تولیدکنندگان مستقیم مواد شیمیایی صنعت آب و فاضلاب 
    مرغوبیت و تضمین جنس رمز موفقیت زادآب در چهار دهه فعالیت

  • طراحی طراحی کلیه تجهیزات مورداستفاده در صنعت آب و فاضلاب 
    طراحی با استفاده از نرم افزارهای روز دنیا

  • ساخت و تولید زادآب مجهز به دو کارگاه ساخت و تولید است
    ساخت براساس استاندارد ASME

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
کارگاه های آموزشی آب و فاضلاب هر ماه با دو کارگاه آموزشی با اساتید مجرب حوزه آب و فاضلاب در در خدمت شما دانشجویان گرامی خواهیم بود

سختی گیر زادآب

 
سختی گیر رزینی
برترین تولید کننده تجهیزات تصفیه آب 
 

انواع سختی گیر آب

  • سختی گیر رزینی
  • سختی گیر مغناطیسی
  • سختی گیر پلی فسفات

بررسی

آخرین مقالات شامل مقالات آب ، مقالات فاضلاب ، مقالات شیمی

 
انواع سختی گیر
انواع سختی گیر

 انواع سختی گیر رزینی

روش های متنوعی جهت سختی گیری آب وجود دارد که بسته به شرایط، یکی از این روش ها انتخاب می شود. در حال حاضر 9 روش برای سختی گیری آب در تمامی کاربردها از صنعتی تا خانگی ( سختی گیر موتورخانه ) وجود دارد که این 9 روش به چهار دسته کلی سختی گیر مکانیکی، فیلترهای آب، سختی گیر فیزیکی و سختی گیر شیمیایی تقسیم می شود.

 سختی آب


سختی آب به دلیل وجود یرخی یون ها در آب ایجاد می شود که بخش اعظم آن مربوط به یون های کلسیم و منیزیم است. زمانی که این یون ها با کربنات ها تشکیل نمک های کربناتی داده و رسوب کند آسیب های ناشی از سختی آب نمایان می شوند که می تواند در بدن منجر به تشکیل سنگ کلیه و در صنعت نیز می تواند منجر به رسوب در تاسیسات شود.

البته سختی آب تنها به وجود کلسیم و منیزیم بستگی ندارد و یون های دیگری نیز در سختی آب موثر هستند که می توان به دلیل غلظت پایین و اینکه در تمام آب ها وجود ندارند از آنها صرف نظر نمود. نظر به آسیب هایی که سختی آب به بدن انسان و تجهیزات صنعتی وارد می کند توصیه می شود برای جلوگیری از ایجاد موارد فوق از سختی گیر رزینی استفاده نماییم.

 سختی گیر چیست


از این مجموعه سختی گیر رزینی متداول ترین روش سختی گیری آب می باشد. بر خلاف سختی گیر مغناطیسی، سختی گیر شیمیایی و سختی گیر فیزیکی که سختی را از آب نمی زدایند و از آن به عنوان نرم کننده استفاده می شود و صرفا جهت جلوگیری از ته نشینی رسوبات می باشد و به محض وارد شدن شوک به محلول آب و املاح آن سختی دوباره باز می گردد، سختی گیر رزینی به منظور "حذف" یون های سخت آب مورد استفاده قرار می گیرد. اولین ماده ای که برای سختی گیری آب مورد استفاده قرار گرفت کانی زئولیت بود که امروزه هم در برخی صنایع کاربرد دارد.

ساز و کار سختی گیر رزینی تبادل یونی می باشد. همانند شکل زیر، یون های کلسیم و منیزیم که عامل اصلی سختی آب می باشند، با یون های سدیم جایگزین می شوند و عملا سختی آب حذف می شود. در سختی گیر رزینی اگر از شیرهای سولویید ولو به جای شیرهای اتومات استفاده شود، نیازی به جریان برق ندارند و این مسئله باعث می شود که سختی گیر رزینی در هر شرایطی پیاده سازی شوند. همچنین سختی گیرهای رزینی قابل احیا کردن می باشند و نیازی به تعویض رزین در دوره های کوتاه مدت نمی باشد.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

فیلتر کربنی برای سختی گیر رزینی


از مجموعه فیلترهای آب بوده و در کنار فیلتر کربن فعال استفاده می شوند. بزرگ ترین عیب این روش که باعث می شود محبوبیت چندانی نداشته باشد آن است که برخلاف سختی گیر رزینی، قابلیت احیا ندارند و فیلتر زغال چوب آن، نیاز به تعویض های مرتب دارد. همچنین در این روش راه حلی برای رسوبات آهکی وجود ندارد.

از فیلتر کربنی به عنوان پیش تصفیه سختی گیر رزینی نیز استفاده می کنند. اگر آب ورودی به سختی گیر دارای کلر آزاد باشد از فیلتر کربنی برای حذف آن استفاده می کنند چرا که کلر می تواند باعث آسیب به رزین شود.

اسمز معکوس


سیستم های اسمز معکوس از مجموعه فیلترهای آب بوده و می توانند 99.5 درصد سختی آب را مهار کنند و برای صنایعی کاربرد دارند که حساسیت بالایی به املاح آب دارند.اما هزینه های بالای نصب و راه اندازی و همچنین هزینه های نگه داری که نیازمند یک اپراتور متخصص اسمز معکوس می باشد، استفاده از این روش را برای صنایع کوچک محدود می سازد. از دیگر معایب این روش، مصرف بالای آب توسط دستگاه آب شیرین کن یا همان اسمز معکوس می باشد. همچنین هزینه تعویض فیلترهای اسمز معکوس (ممبران) نیز بالا می باشد.

دستگاه آب شیرین کن یا اسمز معکوس علاوه بر سختی آب (TH) می تواند املاح دیگر آب را که به همراه سختی با عنوان TDS می شناسیم را حذف کند. با حذف شدن TDS آب حتی با جوشاندن و تبخیر شدن تمام آب نیز هیچ املاح و رسوباتی را مشاهده نخواهید نمود. این شدت از تصفیه آب تنها برای آب های صنعتی و مصارف داروسازی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد و به هیچ وجه نباید به وسیله انسان و برای شرب مورد استفاده قرار بگیرد.

سختی گیر مغناطیسی


سختی گیر مغناطیسی
سختی گیر مغناطیسی

اساس کار سختی گیر مغناطیسی خنثی کردن کریستال‌های کلسیم می‌باشد. میدان مغناطیسی سختی گیر مغناطیسی، یک جریان القایی ایجاد می کند که این جریان القایی با تاثیر بر یون های کلسیم و کلسیم کربنات، باعث می شود کریستال های کلسیم کربنات از کلسیت به آراگونیت تغییر شکل پیدا کرده و همانند کلسیت مایل به رسوب گذاری در بویلر ها و دیگ های بخار نخواهد بود. اما در صورت ایجاد تلاطم در آب این یون ها یاز به یکدیگر متصل شده و سختی باز می گردد.

ایراد سختی گیر مغناطیسی آن است که سختی گیر مغناطیسی عملا سختی آب را حذف نمی کنند. بلکه باعث می شوند که یون های سخت تمایلشان نسبت به رسوب گذاری کم تر شود. بنابراین برای صنایعی که نیازمند "حذف" سختی آب هستند، سختی گیر مغناطیسی توصیه نمی شود. توجه داشته باشید که اگر بین مسیر سختی گیر مغناطیسی و بویلر یا دیگ بخار، ایستگاه پمپاژ قرار داشته باشد یا به نحوی آب دچار تلاطم شود، کریستال های کلسیم کربنات به کلسیت تغییر شکل پیدا کرده و مجددا تمایلشان برای رسوب گذاری بالا می رود.

سختی گیر الکترونیکی


سختی گیر الکترونیکی از مجموعه سختی گیر های فیزیکی بوده که به آن رسوب زدا های الکترونیکی نیز می گویند. از یک سیم پیچ القایی که به دور لوله پیچیده تشکیل شده است. به دلیل خطای بالایی که دارند استفاده از آن ریسک بالایی دارد. این خطا به قدری هست که با وجود گارانتی یک ساله مرجوعی کالا توسط سازندگان این نوع سختی گیر، بازهم صنعتگران ریسک استفاده از سختی گیر الکترونیکی را نمی پذیرند.

شرکت زادآب تولید کننده انواع سختی گیر های رزینی می باشد. برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید سختی گیر های رزینی و سایر تجهیزات و مواد شیمیایی تولید سرکت زادآب با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

سختی گیر الکترولیتی از مجموعه سختی گیرهای فیزیکی می باشد. روی و مس در این سختی گیر یکی به عنوان آند و دیگری به عنوان کاتد عمل کرده و میان این دو جریانی الکترولیتی ایجاد شده و باعث می شود یون های فلزی در آب حل شوند.

پس آن این یون های فلزی باعث می شوند که پیوند بار مثبت و ذرات رسوب منقطع گردد و دیگر تشکیل رسوب نداشته باشیم. معایب این نوع سختی گیر آن است که اولا سختی حذف نشده و تنها غیر فعال می شود. ثانیا بر خلاف سختی گیر الکترونیکی به لوله کشی نیاز داشته که هزینه اولیه را بالا می برد. همچنین این نوع سختی گیر نیاز به تعویض های دوره ای دارد.

سختی گیر شیمیایی ته نشین کننده


برای شستشوی البسه کاربرد دارند. با عوامل سختی آب ترکیب شده و آن را نرم می کنند و باعث می شوند که کلسیم و منیزیم رسوب کنند و در شستشو دخالتی نداشته باشند. از معایب آن این است که آب را قلیایی کرده و ممکن است به برخی پارچه ها در حین شستشو آسیب وارد نماید.

سختی گیر شیمیایی غیر ته نشین کننده


این مدل از سختی گیر هم برای شستشوی البسه مناسب بوده و بر خلاف ته نشین کننده رسوبی تشکیل نمی شود. مکانیزم آن واکنش فسفات با کلسیم و منیزیم می باشد. از معایب آن قیمت بالا و همچنین عدم سازگاری با محیط زیست می باشد.

سختی گیر دوزینگ فسفات

دارای یک کارتریج بوده که در سیستم های لوله کشی خانه جاسازی می شود.  عملکرد آن مانند غیر ته نشینی بوده و با واکنش فسفات کار می کنند. البته از پلی فسفات های خوراکی استفاده می شود.

از معایب آن این است که معمولا مردم دوست ندارند در آب آشامیدنی آنها فسفات وجود داشته باشد. گرچه این فسفات خوراکی است. از دیگر معایب آن می توان به هزینه های تعویض کارتریج اشاره کرد.

سختی گیر رزینی


سختی گیر رزینی آب معمولاً از دو مخزن تشکیل شده است ، مخزن پلی اتیلنی که به آن نمک اضافه می شود و مخزنی از جنس فلزی یا فایبر گلاس (FRP) حاوی رزین کاتیونی که آب سخت از آن عبور می کند. یک شیر کنترل که بالای مخزن رزین سختی گیر رزینی آب صنعتی ثابت می شود باعث می شود سیستم بر اساس گذشت زمان از پیش تعیین شده مجدداً شارژ یا احیا شود یا تصفیه آب را اندازه گیری کرده و تولید مجدد را بر اساس دبی از پیش تعیین شده انجام می دهد.

از معایب سختی گیر رزینی مصرف مقادیر زیادی نمک و تخلیه فاضلاب بسیار شور از مرحله تولید مجدد است.  شرکت زادآب به طور معمول با مشتریان کار می کند تا شامل سیستم های بازیابی آب نمک جزئی برای به حداقل رساندن این پساب باشد.

شرکت زادآب با بیش از 40 سال تجربه در زمینه ساخت تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب آماده خدمت رسانی می باشد. شما می توانید جهت سفارش سختی گیر رزینی برای واحد مسکونی خود با دفتر شرکت زادآب تماس حاصل نمایید.

با توجه به مطالب گفته شده و اینکه هدف از این مقاله انتخاب درست و در نهایت خریدی با در نظر گرفتن جنبه های فنی و اقتصادی می باشد، توصیه می گردد حتما قبل از خرید سختی گیر از توضیحات فنی مشاوران ما استفاده نمایید.

سختی گیر رزینی
سختی گیر رزینی

سختی گیر های رزینی از رزین تبادل یونی برای سختی گیری استفاده می کنند اما کدام نوع رزین؟

رزین سختی گیری


رزین های تبادل یونی به سه دسته کلی تقسیم می شوند

  • رزین های کاتیونی
  • رزین های آنیونی
  • رزین های میکس بد

رزین کاتیونی

رزین کاتیونی نوعی از انواع رزین های تبادل یونی است که بر حذف کاتیون ها تمرکز دارند. رزین سختی گیری نیز از نوع رزین کاتیونی است. رزین های کاتیونی را از نظر قدرت حذف کاتیونی ها به دو دسته تقسیم می شوند.

  • رزین کاتیونی قوی
  • رزین کاتیونی ضعیف
رزین کاتیونی قوی

رزین کاتیونی قوی که رزین سختی گیر نیز نوعی از آن می باشد می تواند تمام کاتیون ها را از آب حذف کند. رزین های کاتیونی قوی معمولا پر مصرف ترین رزین های کاتیونی هستند. در بین رزین های کاتیونی قوی نیز رزین کاتیونی سختی گیر بسیار پرکاربرد تر از بقیه است. از رزین های پرکاربرد سختی گیر در ایران نیز می توان به رزین پرولایت C100 و C100E اشاره نمود.

یکی دیگر از کاربرد های رزین های کاتیونی قوی تولید آب بدون یون می باشد که به آب دمین نیز مشهور است. از رزین کاتیونی قوی و رزین آنیونی قوی در دیونایزر ها برای این مهم بهره می برند. رزین مورد استفاده برای این امر رزین C100h  و یا رزین C100MB می باشد که رزین C100MB برای دیونایزر های تک ستونی و رزین C100H برای دیونایزر دو ستونی استفاده می شود.

رزین کاتیونی ضعیف

رزین های کاتیونی ضعیف ظرفیت بالایی دارند و این ظرفیت تقریبا برابر با اسید کلریدریک با غلظت حدود 16 درصد است. ظرفیت این دسته از رزین های کاتیونی تقریبا دو برابر رزین های کتیونی قوی است. همچنین رزین های کاتیونی قوی دارای بازده احیای بالاتری نسبت به رزین های کاتیونی قوی هستند. به دلایل ذکر شده رزین کاتیونی ضعیف به قیمت بالاتری نسبت به رزین کاتیونی قوی به فروش می رسد.

رزین آنیونی

از رزین آنیونی برای حذف آنیون ها بهره می گیرند. رزین آنیونی به دو دسته قوی و ضعیف تقسیم می شود. همانند رزین کاتیونی؛ رزین آنیونی قوی هم می تواند تمام آنیون های آب را حذف نماید. رزین آنیونی قوی به دو دسته تقسیم می شود نوع یک و نوع دو که این دسته بندی به دلیل تفاوت در آمین مورد استفاده در فرآیند تولید آنها است.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

09223345280

نوشتن دیدگاه

نظر شما بعد از بازبینی کارشناسان زادآب ثبت خواهد شد.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

محصولات ویژه

  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - مخزن هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون و تصفیه ذرات معلق هیدروسیکلون ابزار ساده و موثری برای گرفتن مواد دانه‌ای و جامدات ساینده از آب می‌باشد. اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    فرآیند آشغالگیری آشغالگیری یکی از فرآیندهای تصفیه فیزیکی می‌باشد که در اکثر تصفیه خانه‌ها و در ابتدای فرآیند تصفیه وجود اطلاعات بیشتر
  • 1
  • 2

برخی از مشتریان ما

image

زر ماکارون

سال 1397

بهسازی سیستم تصفیه فاضلاب

image

روغن مارگارین (آفتاب)

سال 1397

اجرای سیستم تصفیه آب

image

سایپا

سال 1401

اجرای سیستم تصفیه آب

image

ایران خودرو

سال 1401

اجرای سیستم تصفیه آب

image

فرمند

سال 1400

تامین مواد شیمیایی تصفیه فاضلاب

image

پگاه تهران

سال 1401

اجرای فیلتراسیون آب

image

فرش دیبا

سال 1398

اجرای سیستم تصفیه آب دمین

image

عتبات عالیات

سال 1400

اجرای سیستم تصفیه فاضلاب

محصولات

مواد شیمیایی

مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب

مشاهده مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب زادآب

مشاهده محصولات

محصولات فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب

مشاهده محصولات تجهیزات تصفیه فاضلاب زادآب

مشاهده محصولات

محصولات آب

پکیج تصفیه آب مورد استفاده در صنایع مختلف

مشاهده مجموعه محصولات آبی زادآب

مشاهده محصولات

تلفن زادآب