دانلود کاتالوگ

برای دانلود کاتالوگ محصولات زادآب و به روزترین مقالات حوزه آب و فاضلاب کلیک کنید. ایمیل شما تنها برای ارسال ایمیل حاوی مقالات مورد استفاده قرار می گیرد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینکدین زادآبتویتر زادآب صفحه فیس بوک زادآب یوتیوب زادآب

تلگرام شرکت زادآب صفحه اینستاگرام زادآب


  • استخدام مهندس آب و فاضلاب 
    آشنا به فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب
    شرایط و ارسال رزومه
    ارسال رزومه

  • مواد شیمیایی زادآب یکی از تولیدکنندگان مستقیم مواد شیمیایی صنعت آب و فاضلاب 
    مرغوبیت و تضمین جنس رمز موفقیت زادآب در چهار دهه فعالیت

  • طراحی طراحی کلیه تجهیزات مورداستفاده در صنعت آب و فاضلاب 
    طراحی با استفاده از نرم افزارهای روز دنیا

  • ساخت و تولید زادآب مجهز به دو کارگاه ساخت و تولید است
    ساخت براساس استاندارد ASME

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
کارگاه های آموزشی آب و فاضلاب هر ماه با دو کارگاه آموزشی با اساتید مجرب حوزه آب و فاضلاب در در خدمت شما دانشجویان گرامی خواهیم بود

سختی گیر زادآب

 
سختی گیر رزینی
برترین تولید کننده تجهیزات تصفیه آب 
 

انواع سختی گیر آب

  • سختی گیر رزینی
  • سختی گیر مغناطیسی
  • سختی گیر پلی فسفات

بررسی

آخرین مقالات شامل مقالات آب ، مقالات فاضلاب ، مقالات شیمی

سختی گیر

سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت املاح کلسیم و منیزیم با استفاده از رزین های تبادل یون به آب نرم تبدیل می کند. سختی گیر آب موتورخانه خانگی و صنعتی نوع فلزی و فایبرگلاس دارد که به آن سختی گیر frp نیز می گویند

 سختی گیر آب چیست

سختی گیر دارای لوله کشی ست که شامل مسیر ورودی، مسیر خروجی، مسیر آب نمک، مسیر تخلیه شستشو و مسیر احیا و بک واش می باشد. دسترسی به درون سختی گیر رزینی توسط دو دریچه، یکی در بالا و دیگری در پایین سختی گیر امکان پذیر می باشد.

مناسب ترین روش حذف سختی آب برای آب های که TDS آن ها پایین تر از 700 ppm باشد، استفاده از سختی گیر رزینی می‌باشد. سختی گیر ها دو نوع سختی گیر فلزی و فایبرگلاس عرضه می گردد. مقدار سختی آب، علاوه بر اینکه در آب های صنعتی خیلی حائز اهمیت است، از نظر بهداشت عمومی نیز اهمیت خاصی دارد.

سختی گیر
تصاویر توسط کارشناسان شرکت زادآب تهیه شده ، لذا استفاده و نشر آن بدون مجوز شرعا حرام است

سختی آب چیست؟

واژه سختی آب زمانی به کار برده می شود که در آب یون های کلسیم و منیزیم وجود داشته باشد. زمانی که غلظت این یون ها در آب بالا می رود؛ آب دارای سختی می شود که این سختی بالای آب می تواند دارای تبعاتی در صنعت یا استفاده خانگی باشد برای مثال در استفاده از آب سخت مشاهده می شود که شوینده های صابونی به خوبی در آب سخت حل نمی شوند. سختی آب که حاصل وجود یون های کلسیم و منیزیم در آب است به دو نوع زیر تقسیم بندی می شود.

انواع سختی آب

  • سختی موقت یا سختی کربنات : این نوع از انواع سختی آب را می توان با حرارت دادن از بین برد، نمونه بارز این سختی وجود لایه های سفید و گچی در ظروفی مانند سماورها و کتری ها می باشد.
  • سختی دائم یا غیر کربنات : این حالت از سختی را نمی توان از طریق حرارت دادن از بین برد. برای خارج نمودن این نوع از سختی به شکل بلور باید تمام آب را تبخیر نمود.

مضرات آب سخت در سیستم آب گرم بهداشتی

آب مصرفی در سیستم تهویه مطبوع، آب سرد و گرم بهداشتی می تواند مشکلات و مسائلی به وجود بیاورد. آب به عنوان یک حلال بزرگ، گازهای هوا و مواد معدنی درون خاک ها و صخره هایی را که با آنها در تماس قرار می گیرد می تواند در خود حل نماید. شرایط محیطی تجهیزات تأسیسات مکانیکی، ممکن است عامل ایجاد لجن و جلبک در سیستم باشد. برای تأمین شرایط کنترل مناسب و مؤثر سیستم، بایستی کل سیستم و منابع آب مورد ارزیابی قرار گیرد. برای تمام سیستم ها، یک برنامه تصفیه آب باید در نظر گرفته شود، زیرا ممکن است در آنالیز نهایی سیستم، تصفیه آب ضروری تشخیص داده شود.

انواع سختی گیر

تا کنون روش های گوناگونی برای حذف سختی از آب ارائه شده که می توان به روشهایی مانند اسمز معکوس، تبادل یونی، سختی زدایی با سختی گیر مغناطیسی، روش های حرارتی و... اشاره کرد.

سختی گیر FRP

سختی گیر frp برای مصارف بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای آن می توان به وزن سبک مخزن دستگاه و ارزان تر بودن مخزن سختی گیر نسبت به نوع فلزی آن اشاره کرد. معمولا در ظرفیت های پایین تر؛ از سختی گیر های با مخازن FRP استفاده می کنند. در این سختی گیر ها می توان از شیر های پنج راهه نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک استفاده نمود.

سختی گیر رزینی فایبرگلاس

  • سبکی قابل توجه که نصب و جابجایی را بسیار ساده می نماید.
  • عدم زنگ زدگی و پوسیدگی
  • مقاومت بالا در مقابل مواد شیمیایی از مزایای مخازن فایبرگلاس می باشد

ضعف مخازن FRP

  • شکنندگی در برابر ضربه
  • عدم مقاومت در برابر آفتاب
  • ترکیدگی در اثر یخ زدگی
  • عدم کارایی در صورت خراب شدن دنده گلویی

معایب سختی گیر فلزی

از عمده دلایلی که صنایع مختلف به سختی گیر های FRP روی آورده اند خوردگی ایجاد شده در مخزن سختی گیر است، از این رو متخصصان شرکت زادآب به ساخت مخازن سختی گیری که کمترین خوردگی را دارد، روی آورده اند.

ضعف مخازن فلزی

مشکل عمده مخازن فلزی ایجاد زنگ زدگی و خوردگی در آنها است که با بررسی های دوره ای داخل مخازن می توان از این مشکل جلوگیری نمود.

سختی گیر فلزی بدون صفحه نازل

در سالیان گذشته صنایع مختلف که از سختی گیر رزینی استفاده می نمایند از خوردگی ایجاد شده در منبع فلزی سختی گیر رزینی گله می کردند، حتی برخی از صنایع برای رهایی از این معضل به سختی گیر های FRP و یا استنلس استیل روی آوردند. اما با توجه به ضعف های عمده مخازن سختی گیر FRP و نیز هزینه بالای مخازن استیل به دنبال راهکار بهتری می گشتند. سختی گیر رزینی از نوع فلزی که صفحه نازل فلزی ندارد، همانند سختی گیر FRP ساخته کمی گردد از این رو به آن سختی گیر طرح FRP نیز گفته می شود.

کاربرد سختی گیر

  • حذف سختی مازاد آب آشامیدنی
  • حذف سختی آب ورودی به بویلر
  • حذف سختی آب تغذیه برج خنک کن

سختی گیر موتورخانه

سختی گیر موتورخانه که برای تجهیزات تولید آب گرم برای واحدهای مسکونی و تجاری انجام می دهند کارایی دارد و از رسوب گذاری روی تجهیزات و لوله ها جلوگیری می کند، که آب خام ورودی از ستون های رزینی (سختی گیر ) عبور داده شده به به سمت دیگ های بخار هدایت می شود.

در بسیاری از نقاط ایران آب با مشکل سختی مواجه هست و استفاده از سختی گیر امری الزامی است. در حال حاضر، در سراسر جهان از واحد سختی گیر در موتورخانه استفاده می شود. حال ممکن است در برخی موارد از سختی گیر رزینی و یا سختی گیر الکترومغناطیسی استفاده شود. این سختی که می تواند به شکل رسوب در لوله کشی ها و تاسیسات، به آنها آسیب وارد کند در صورت عدم حذف و یا خنثی شدن می تواند مشکلاتی را بوجود آورد.

سختی گیر آب خانگی

وجود آب سخت مضراتی برای بدن انسان دارد که این عوارض بر هیچ کسی پوشیده نیست. آب نرم تولیدی از واحدهای سختی گیر آب خانگی برای مصارف شرب نیز دارای مضراتی است.

سختی گیر تولیدی زادآب برای واحد مسکونی تحت طراحی خاصی صورت می گیرد که بر این اساس سختی آب خروجی از سختی گیر حداقل 100 میلی گرم بر لیتر باشد.قیمت خرید فیلتر سختی گیر آب خانگی شرکت زادآب و دریافت مشاوره از کارشناسان توسط شماره تلفن درج شده در سایت مقدور می باشد.

محاسبه ظرفیت سختی گیر

ظرفیت سختی گیر به طور کلی به دبی و میزان سختی آب ورودی بستگی دارد. ظرفیت سختی گیر با استفاده از فرمول زیر محاسبه می شود.

C=Q×t×TH×15.73

C: ظرفیت سختی گیر (گرین)

Q:دبی آب (مترمکعب بر ساعت)

t: فاصله زمانی بین دو احیای متوالی (ساعت)

TH: سختی آب برحسب CaCO3 (ppm)

15.73: ضریب تبدیل گرم به گرین

طرز کار سختی گیر رزینی

سختی گیر رزینی، سختی آب را از راه تبادل یون می گیرد. یون های سخت از جمله کلسیم و منیریم همراه با آب وارد محفظه سختی گیر شده و از رزین عبور می کند. رزین، یون سدیم (Na) خود را با کلسیم و منیزیم مبادله می کند.

بنابراین یون های سخت توسط رزین گرفته می شود و آب نرم از سختی گیر خارج می شود. پس از مدتی (بسته به شرایط بین 8 تا 72 ساعت یا بیشتر ) رزین مملو از یون های سخت شده و عملا دیگر نمی تواند عمل سختی گیری را انجام دهد.

برای همین پس از این زمان باید عمل احیای سختی گیر را شروع کنیم. برای احیا، آب نمک را از رزین عبور داده تا بر عکس عمل سختی گیری ، سدیم نمک (NaCl) جایگزین یون های سخت شود و رزین مجددا آماده سختی گیری می شود. قبل از احیا نیز معمولا سختی گیر را به منظور زدودن لردهای روی رزین، بک واش نیز می کنند. طریقه بکواش و طریقه احیای سختی گیر در ادامه همین مقاله آمده است.

احیای رزین سختی گیر

برای انجام فرآیند احیای سختی گیر رزینی باید چهار مرحله زیر را انجام داد.

  1. شستشوی معکوس
  2. احیا با مکش آب نمک
  3. پر کردن مخزن آب نمک
  4. شستشوی سریع

شستشوی معکوس

در این مرحله از احیای رزین سختی گیر با استفاده از شیر سختی گیر شستشوی معکوس یا بکواش را آغاز می کنیم. البته در شیر های تمام اتوماتیک تمام مراحل به صورت اتوماتیک انجام می شوند. در مرحله شستشوی معکوس آب از پایین وارد بستر رزین می شود  دانه های رزین را بلند نموده و از هم جدا می کند. اگر ماده ناخالصی در بستر رزین وجود داشته باشد بدین طریق خارج می گردد.

شستشوی معکوس را در حدود 10 تا 15 دقیقه انجام می دهند. شستشوی معکوس با جدا نمودن دانه های رزین از هم؛ بستر رزین را برای احیا شدن و ورود ماده احیا کننده آماده می کند.

سختی گیر رزینی
سختی گیر رزینی

اجزای سختی گیر رزینی

رزین سختی گیر

دانه های شیمیایی رزین که عمل سختی گیری آب را انجام می‌دهند بر روی بستر سیلیس ریخته می‌شود. هر دستگاه با توجه به ظرفیتش از مقادیر مختلف رزین کاتیونی پر می‌شود که این اعداد در جداول موجود می‌باشد. این رزین ها که قالبا با برند های نظیر پرولایت، لواتیت، هیدرولایت ، آکوالایت ، امبرلایت و... در بازار ایران موجود است ، از نوع رزین کاتیونی قوی در سیکل سدیم می باشد.

رزین کاتیونی سختی گیر

نازل سختی گیر

نازل ها اغلب از جنس PVC می‌باشد که وظیفه جمع آوری آب نرم از کف مخزن سختی گیر را به عهده دارند. 

مخزن محلول آب و نمک سختی گیر

معمولاً این مخازن از جنس پلاستیک ( پلی اتیلن ) می‌باشد که شامل سنگ های نمک و آب هستند که هنگام شستشوی رزین کاتیونی از آن استفاده می‌شود.

شیر سولو ولو سختی گیر

برای تنظیم ورودی مخزن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیر سلویید ولو سختی گیر
شیر سلویید ولو سختی گیر

شستشوی سختی گیر

بکواش


در حالت بک واش آب از پایین سختی گیر وارد می شود. پس از عبور از سیلیس و نازل ها از رزین عبور کرده و لردها و املاح نامحلول موجود در روی رزین ها خارج می گردد. در این حالت آب آن قدر تخلیه می گردد تا شفاف شود و شفافیت آب خاتمه این مرحله را نشان می دهد.

در حالت بک واش همانند شکل زیر
1) شیر مصرف باز 2) شیر ورودی باز 3) شیر تخلیه باز 4) شیر نمک بسته

شستشوی سختی گیر
شستشوی سختی گیر

روش احیا سختی گیر رزینی


هنگامی که احیای سختی گیر رزینی آغاز می شود ، اولین مرحله شستشوی مجدد بستر رزین کاتیونی با آب خام برای کرک کردن رزین کاتیونی و از بین بردن آلودگی و مواد معلق درون رزین کاتیونی است. سپس نمک در یک دبی تنظیم شده برای مدت زمان مشخصی به آرامی از مخزن نمک کسر می شود (به عنوان تابعی از حجم رزین سختی گیر و سختی آب نفوذ تنظیم می شود) و به دنبال آن کشش آهسته آب خام انجام می شود تا محلول نمک به آرامی جابجا و وارد سختی گیر رزینی شود.

مشکلات ناشی از عدم استفاده سختی گیر

  • کاهش قدرت شویندگی انواع مواد صابونی
  • از لحاظ پزشکی مضر برای بیماران قلبی
  • ایجاد رسوب در دستگاه های حرارتی (مانند بویلر، مبدل و کولینگ تاور)
  • کاهش بازده دستگاه های حرارتی به واسطه رسوب گرفتگی
  • افت کیفیت رنگ در صنایع نساجی و رنگرزی

6 نکته مهم جهت استفاده از سختی گیر رزینی 

نکته 1: آب ورودی به سختی گیر آب نباید در آن باقی بماند زیرا می تواند عمر مفید رزین های کاتیونی را نصف نماید. علاوه بر این یخ زدن رزین کاتیونی در مخزن سختی گیر می تواند عمر مفید آن را کاهش دهد.

نکته 2 : درصورت باز نمودن درب کیسه های رزین باید در نظر داشت که حتما در مجاورت آب قرار بگیرند. وجود رطوبت برای نگه داری رزین های تبادل یون الزامی است.

نکته 3 : استفاده از سنگ نمک با خلوص بالا توصیه می شود. به تجربه دیده شده است که در صورت استفاده از نمک های با خلوص پایین، گل و لای موجود روی بستر رزین را می پوشاند و ظرفیت تبادل کاهش پیدا می شود.

نکته 4 : کنترل سختی آب خروجی از دستگاه بصورت روزانه یا دو روز یکبار توسط کیت های سختی سنج به تمامی اپراتور ها و تکنسین های نگه دار توصیه می شود.

نکته 5 : اطمینان از مکش نمک پس از نصب و راه اندازی دستگاه سختی گیر رزینی با شیر چند راهه اکیدا توصیه نمی شود. به تجربه دیده شده است که پس از نصب و راه اندازی متأسفانه شیر مکش نمک تنظیم نگشته و عملا احیا با نمک صورت نمی گیرد.

نکته 6: در صورتی که آب ورودی به سختی گیر دارای املاح، گل و لای و یا ذرات معلق می باشد، حتما قبل از شروع عملیات سختی گیری، آب را بوسیله فیلتر کربن و یا فیلتر شنی عاری از اینگونه ذرات کنید.

نحوه انتخاب سختی گیر

یکی از مهمترین سوالات در انتخاب سختی گیر این است که، سختی گیر فلزی و یا سختی گیر FRP گیر بهتر است؟ جهت پاسخگویی به این سوال باید توجه داشت که محل قرارگیری سختی گیر رزینی کجا خواهد بود؟ و آیا سختی گیر را در محیط سربسته قرار خواهید داد و یا دستگاه سختی گیر رزینی در مقابل سرما و گرما و محیط بیرون جایگذاری خواهد شد. مورد دیگری که در انتخاب سختی گیر مهم قلمداد می شود

مقدار هزینه اولیه است، قیمت سختی گیر فلزی در ابعاد و ظرفیت های بزرگ به مراتب از سختی گیر FRP کمتر است ولی در ظرفیت های کمتر ( ظرفیت زیر 400 هزار گرین) سختی گیر FRP مقرون به صرفه تر است.

مزایای استفاده از دستگاه سختی گیر ساخت شرکت زادآب

  • دارای آب پخش کن های مقاوم از جنس PVC
  • رنگ بدنه دستگاه سختی گیر سه لایه رنگ اپوکسی ضد زنگ
  • دستگاه سختی گیر دارای قابلیت تحمل فشار تا 10 بار
  • سرعت و دقت بالا در ساخت دستگاه و تحویل و نصب در محل
  • انجام کلیه لوله کشی های مربوط به آب نمک و استارت دستگاه سختی گیر
  • انجام کلیه جوش‌های دستگاه تحت استاندارد AWS
  • استفاده از مرغوب‌ترین رزین کاتیونی و سنگ سیلیس
  • دارای 36 ماه گارانتی طلایی و 10سال خدمات پس از فروش
  • ارائه دفترچه راهنما جهت نگه داری آسان از سیستم

قیمت سختی گیر رزینی

قیمت سختی گیر رزینی بسته به ظرفیت و نوع شیر اتومات و دستی بودن فلزی یا فایبرگلاس بودن آن دارد برای اطلاع از قیمت ها با شماره های 09223345280 و 02155256411 تماس حاصل فرمایید.

سختی گیر رزینی زادآب

شرکت زادآب بیش از دو دهه است که اقدام به واردات سختی گیر FRPنموده که شامل شیر اتومات و نیمه اتوماتیک سختی گیر رزینی و رزین کاتیونی سختی گیر می باشد.

کارشناسان شرکت زادآب در صورت نیاز اقدام به بازدید حضوری خواهند داشت تا سختی آب موجود به صورت دقیق محاسبه گردد تا سختی گیر بر اساس ظرفیت محاسبه شود و سپس اقدام به تولید و ساخت سختی گیر در محل ساخت شرکت زادآب صورت گیرد.

سختی گیر صنعتی

نیاز صنعت به آب همانند نیاز بدن  انسان به آب است. آب سخت همان طور که در بدن عوارضی مانند سنگ کلیه پدید می آورد، در صنعت نیز مشکلات و لطمات زیادی را بر جای می گذارد. از سختی گیر رزینی برای پیش تصفیه آب ورودی به دستگاه های اسمز معکوس استفاده می شود. برای برخی دستگاه های حساس در صنایع الزامی است که از آب خالص استفاده شود و در این موارد نمی توان به تنهایی از سختی گیر استفاده نمود و در نتیجه از آب شیرین کن ها استفاده می شود.

ظرفیت سختی گیر رزینی

بسته به ابعاد مخزن سختی گیر و همچنین مقدار رزین، ظرفیت سختی گیر های صنعتی می تواند متغیر باشد اما ظرفیت های معمول از 30000 گرین تا یک میلیون گرین هستند که توسط جدول مشخصات سختی گیر رزینی قابل مشاهده می باشد.

در صورت بروز هرگونه سوال به بخش سوالات متداول در مورد سختی گیر رزینی مراجعه فرمایید.

شرکت زادآب به عنوان برترین سازنده سختی گیر در ایران آماده ارایه خدمات و مشاوره به مدیران صنایع می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سختی گیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

021-55256411-12

09223345280

نوشتن دیدگاه

نظر شما بعد از بازبینی کارشناسان زادآب ثبت خواهد شد.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

محصولات ویژه

  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - مخزن هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون و تصفیه ذرات معلق هیدروسیکلون ابزار ساده و موثری برای گرفتن مواد دانه‌ای و جامدات ساینده از آب می‌باشد. اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    فرآیند آشغالگیری آشغالگیری یکی از فرآیندهای تصفیه فیزیکی می‌باشد که در اکثر تصفیه خانه‌ها و در ابتدای فرآیند تصفیه وجود اطلاعات بیشتر
  • 1
  • 2

برخی از مشتریان ما

image

زر ماکارون

سال 1397

بهسازی سیستم تصفیه فاضلاب

image

روغن مارگارین (آفتاب)

سال 1397

اجرای سیستم تصفیه آب

image

سایپا

سال 1401

اجرای سیستم تصفیه آب

image

ایران خودرو

سال 1401

اجرای سیستم تصفیه آب

image

فرمند

سال 1400

تامین مواد شیمیایی تصفیه فاضلاب

image

پگاه تهران

سال 1401

اجرای فیلتراسیون آب

image

فرش دیبا

سال 1398

اجرای سیستم تصفیه آب دمین

image

عتبات عالیات

سال 1400

اجرای سیستم تصفیه فاضلاب

محصولات

مواد شیمیایی

مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب

مشاهده مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب زادآب

مشاهده محصولات

محصولات فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب

مشاهده محصولات تجهیزات تصفیه فاضلاب زادآب

مشاهده محصولات

محصولات آب

پکیج تصفیه آب مورد استفاده در صنایع مختلف

مشاهده مجموعه محصولات آبی زادآب

مشاهده محصولات

تلفن زادآب