پلی الکترولیت ، پلی اکریل آمید

 
پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب
پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب

پلی الکترولیت تصفیه آب

پلی الکترولیت یا پلی اکریل آمید ماده ای پلیمری با دارای خاصیت یک الکترولیت است. از پلی الکترولیت برای انعقاد  سازی استفاده می کنند. با توجه به محدود بودن محدوده دامنه فعالیت منعقد کننده ‎های اصلی و به منظور بالا بردن راندمان فرآیند و کاهش قابل ملاحظه کدورت، پلیمر پلی آکریل آمید یا پلی الکترولیت تصفیه آب و فاضلاب از نوع کاتیونی و آنیونی بعنوان کمک منعقد کننده یا منعقد کننده مستقل استفاده می گردند.

انواع پلی الكترولیت


پلی اکریل آمید یا پلی الکترولیت یک پلیمر محلول در آب است که در اثر پلیمریزاسیون آکریل آمید تشکیل می شود. این یک ماده شیمیایی مصنوعی است که می تواند برای استفاده در طیف وسیعی از برنامه ها اصلاح شود. پلی الکترولیت به صورت تجاری در انواع مختلفی مانند کاتیونی ، آنیونی ، غیر یونی و غیره (از جمله هموپلیمرها و کوپلیمرها) موجود است. از پلی الکترولیت برای انعقاد یا لخته شدن مواد جامد در مایع استفاده می شود. این باعث می شود که آنها در کاربردهای تصفیه آب مفید باشند.

پلی آکریل آمید ویسکوزیته آب را افزایش می دهد و به طور گسترده ای در کاربردهای نفتی در جهان برای تقویت بازیابی روغن استفاده می شود. این ماده به عنوان چسباننده الیاف تفاله در صنعت کاغذ سازی استفاده می شود. علاوه بر این ، به عنوان افزودنی برای تصفیه فاضلاب استفاده می شود. پلی آکریل آمید همچنین به عنوان نرم کننده خاک در کاربردهای کشاورزی استفاده می شود. سایر کاربردهای پلی آکریل آمید شامل استخراج ، فرآوری سنگ معدن ، مواد افزودنی غذایی ، تولید منسوجات و الکتروفورز ژل است. 

پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب
پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب

كاتیون یا آنیون متصل به پیکره شیمیایی پلی آكريل آميد تعیین کننده نوع بار فعال پلیمر می‌باشد که بر این اساس پلیمرها با توجه به خصوصیات به سه دسته بارهای مثبت (cationic)، منفی (anionic) و بدون بار(non-ionic) تقسیم می‌شوند.

پلی الکترولیت بدون بار 


بر پایه پلی آكريل آميد (Non-Ionic Polyelectrolytes) خالص می باشند و پس از حل شدن در آب از خود خاصیت بدون بار نشان می‌دهند. خواص و عملکرد پلی الکتارولیت های غیر یونی یا بدون بار به شدت به میزان نمک و pH آب بستگی دارد.

پلی الکترولیت آنیونی


پليمرهای آكريل آميد (Anionic Polyelectrolytes) با خواص ارتقاء یافته باری توسط گروه‌های سدیم آکریلات هستند، بار منفی داشته و پس از انحلال در آب، محلول با خواص بار منفی ایجاد می کنند. پلی الکترولیت یا پلی اکریل آمید آنیونی در عمل پلیمریزاسیون در دماهای بالا تولید می شوند. این پلیمر یک پلیمر خطی است و کاملا محلول در آب است. پلی الکترولیت آنیونی می تواند عمل لخته سازی و حجیم تر نمودن لجن را به خوبی انجام دهند.

از پلی الکترولیت آنیونی در بازیافت روغن، کارخانجات سنگبری، فرآوری مواد معدنی، شستشوی زغال سنگ، متالورژی، انعقاد مواد شیمیایی، کاغذسازی، صنعت نساجی، تولید شکر، داروسازی، حفاظت از محیط زیست، بتن و مصالح ساختمانی، کشاورزی و صنایع دیگر استفاده شود.

پلی الکترولیت آنیونی را به سه دسته تقسیم می کنند

  1. فسفنات ها
  2. سولفانات ها
  3. کربوکسیلات ها

پلی الكترولیت كاتیونی


پلیمر های آكریل آمید (Cationic Polyelectrolyte) به همراه مونومر های كاتیونی بوده که باعث ارتقاء بار مثبت در این دسته از پلیمرها می شوند و پس از انحلال در آب، محلولی با خاصیت باری مثبت ایجاد می کنند.

شرکت زاد آب به عنوان وارد کننده انواع پلی الکترولیت آماده ارائه هر گونه راهنمایی می باشد، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره تلفن های درج شده در زیر با کارشناسان شرکت زاد آب تماس حاصل فرمایید.

پلی الکترولیت غیر یونی


با توجه به تعریفی که از پلی الکترولیت آنیونی و کاتیونی ارائه شد می توان حدس زد که این نوع از مواد با انحلال در آب از خود خاصیت بدون بار نشان می دهند.  از آنجاییکه این دسته از پلی الکترولیت ها با پیوند با یون هیدروژن می توانند مقدار زیادی آب را در خود ذخیره کنند به آنها هیدروزل های جاذب می گویند. 

کاربرد پلی الکترولیت

پلی الكتروليت با افزایش سرعت ته نشینی مواد معلق، افزایش ابعادی و تراکم مواد ته نشین شده راندمان فیلتراسیون و جداسازی را افزایش داده و باعث ارتقاء کیفیت فرآیند و کاهش قابل ملاحظه کدورت نهایی می شوند. پلی الکترولیت ها در گرید صنعتی تولید و برای منعقد سازی در فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند. گرید خوراکی برای این محصول وجود ندارد.

برخی کاربرد های پلی الکترولیت ها عبارتند از

  • کمک منعقد کننده در فرآیند زلال سازی آب خام در تولید آب آشامیدنی و صنعتی
  • منعقد سازی جامدات معلق و کلویید در فرآیند های شکر و تغلیظ مایعات
  • جداسازی جامدات و ترکیبات آلی در آب برگشتی سیستم های تبرید و حرارتی
  • جداسازی جامدات، روغن و گریس و اکسید های نامحلول در تصفیه آب برگشتی از بخش نورد در صنعت فولاد
  • حذف رنگ، مواد جامد معلق و کلویید در صنایع تولید محصولات پتروشیمی
  • منعقد کننده در سیستم تصفیه پساب‌های صنعتی و بهداشتی
  • از آنجا که این دسته مواد جاذب رطوبت شدید هستند، از برخی گونه‌ها در بخش کشاورزی برای جذب آب و بالا بردن ضریب جذب آب خاک استفاده می شود.
  • مواد منعقد شده به وسیله پلی الکترولیت سریع تر ته نشین می شود به همین دلیل از این ماده به عنوان کمک منعقد کننده استفاده می کنند. 

مکانیسم منعقد سازی


گروه‌های فعال پلیمر در محیط آبی، پیوند قوی با کلویید های معلق یا ذرات بسیار ریز ایجاد می‌نمایند. در پلیمرهای کاتیونی ، فعل و انفعال بین پلیمر و ذرات معلق وابسته به باند های هیدروژن آنها داشته و فعالیت پلیمرهای باردار (کاتیونی و آنیونی) وابسته به برخوردهای الکترواستاتیک و تبادل بار بین ذرات معلق و پلیمر و ناپایداری خصوصیت سطح ذرات می‌باشد.

ناپایداری خواص سطح ذرات و منعقد شدن بخش اعظم یک دسته از ذرات معلق، باعث تشکیل توده (فلاک) شده که پس از ته نشینی براحتی قابل جداسازی می‌باشند. از پلی الکترولیت ها برای کمک منعقد سازی معمولا به همراه پک (پلی آلومینیوم کلراید) استفاده می کنند. پس از تزریق پلی آلومینیوم کلراید از پلی الکترولیت برای حجیم تر نمودن لجن بهره می برند.

فواید استفاده از پلی الکترولیت ها در فرآیند منعقد سازی

کاهش میزان ماده منعقد کننده مورد نیاز

تبدیل لخته های کوچک تر به لخته های بزرگتر

افزایش سرعت ته نشینی و کاهش زمان ماند.

کاهش اندازه ها و ابعاد حوضچه های ته نشینی و کوچک تر شدن پل های لجن روب و صرفه جویی در هزینه و فضا.

انتخاب نوع پلی الکترولیت مناسب


آب خام و پساب در فصول مختلف، بسته به تغییرات شرایط آب و هوایی منطقه و فرآیند تولید و نقطه برداشت آب، تغییر کیفیت خواهد داشت، لذا ماهیت ذرات معلق و کلویید ها نیز متغییر خواهد بود. بهترین روش برای انتخاب یک پلی الكتروليت مناسب، انجام آزمایش جارتست و سایر تست‌های مشابه می باشد.

ابتدا باید تعیین نمود که کدام ماده منعقد کننده یا ترکیبی از مواد منعقد کننده برای منعقد سازی مواد معلق فاضلاب بهتر است. برای این امر می توانید با کارشناسان تماس حاصل نموده و با انجام هماهنگی برای آزمایش؛ نمونه ارسال نمایید.

شرکت زاد آب به عنوان وارد کننده انواع پلی الکترولیت آماده ارائه هر گونه راهنمایی می باشد، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره تلفن های درج شده در زیر با کارشناسان شرکت زاد آب تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

09927380994

نوشتن دیدگاه

نظر شما بعد از بازبینی کارشناسان زادآب ثبت خواهد شد.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

سایر محصولات

  • چربی گیر +

    چربی گیر فاضلاب چربی گیر دستگاهی است که بر سر خروجی فاضلاب هایی با مقدار چربی بالا نصب می شود و با روش هایی چربی یا گریس فاضلاب را حذف می کند یا کاهش می دهد. چربی گیر فاضلاب آشپزخانه اطلاعات بیشتر
  • اسمز معکوس +

    فرآیند تصفیه اسمز معکوس اسمز معکوس از جمله روش هایی است که امروزه به طور گسترده در شیرین سازی آب دریا و کشاورزی و خانگی جداسازی مواد آلی و سمی از پساب های صنعتی بکار برده می‌شود. اسمز معکوس ( آب اطلاعات بیشتر
  • دی اریتور دیگ بخار +

    دی اریتور در دیگ بخار از دی اریتور (دیریتور) برای هوازدایی در دیگ بخار استفاده می شود. وجود گازهایی مانند اکسیژن در آب ها باعث فرسایش سیستم های صنعتی شده و راندمان عملکرد آنها را کاهش می دهد اما دی اطلاعات بیشتر
  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت املاح کلسیم و منیزیم با استفاده از رزین های تبادل یون به آب نرم تبدیل می کند. سختی گیر آب اطلاعات بیشتر
  • منبع کویل دار +

    منبع کویلی چیست منبع کویل دار متداول ترین و بهینه ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آن می‌باشد. در مخزن کویل دار آب داغ یا بخار تهیه شده توسط دیگ یا پنل های خورشیدی، داخل یک کویل اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - مخزن هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون و تصفیه ذرات معلق هیدروسیکلون ابزار ساده و موثری برای گرفتن مواد دانه‌ای و جامدات ساینده از آب می‌باشد. از Hydrocyclone تصفیه آب به منظور جداسازی و حذف ذرات ماسه از جریان ورودی به شبکه‌های توزیع و سیستم های اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    فرآیند آشغالگیری آشغالگیری یکی از فرآیندهای تصفیه فیزیکی می‌باشد که در اکثر تصفیه خانه‌ها و در ابتدای فرآیند تصفیه وجود دارد. در این مرحله عمل حذف و جداسازی مواد جامد و شناور با قطرهایی بیش از ۵.٠ سانتی متر صورت می‌پذیرد اطلاعات بیشتر
  • فیلتر پرس +

    دستگاه فیلتر پرس فيلتر پرس جهت جدا سازی ذرات جامد از مایع در محلول های سوسپانسیون در فرآیند های مختلف صنعتی بکار می رود. اجزای اصلی دستگاه فیلتر پرس عبارتند از: شاسی دستگاه، جک و سیستم هیدرولیک، صفحات فیلتر (از اطلاعات بیشتر
  • قیمت آنتی اسکالانت +

    آنتی اسکالانت ( antiscalant ) محلول ضد رسوب می باشد که جهت رسوب زدایی به ممبران دستگاه های تصفیه آب شیرین کن ro تزریق می گردد. آنتی اسکالانت چیست آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیایی است با فرمول شیمیایی متفاوت که معمولا در اطلاعات بیشتر
  • اسید دیسکلر - قیمت اسید دی اسکلر +

    اسید شویی با اسید دیسکلر اسید دیسکلر (دی اسکلر) پر کاربرد ترین ماده جهت شستشوی مخازن است. اسید دیسکلر (دی اسکلر) با پایه HCl 33% می تواند با قدرت و اطمینان بالا تمام رسوب ها را از سطوح مخازن، بویلر اطلاعات بیشتر
  • 1
  • 2

ارتباط با کارشناسان

دپارتمان تصفیه آب: 09223345280

دپارتمان تصفیه فاضلاب: 09927380994

دیگران مطالعه کرده اند

تلفن زادآب