راکتور uasb ، سیستم تصفیه uasb

 
راکتور uasb
راکتور uasb

پکیج تصفیه فاضلاب uasb

یکی از سیستم های پیش تصفیه قابل توجه در تکنولوژی تصفیه بی هوازی راکتور UASB می‌باشد که در اواخر دهه ۷۰ میلادی در خصوص ارتقای سپتیک تانک ابداع و مورد بهره‌برداری قرار گرفت این روش در سال 1979 توسط دکترGatze Lettinga در دانشگاه Wageningen هلند ابداع گردید. سیستم تصفیه بی هوازی فاضلاب یا راکتور بی هوازی با جریان رو به بالا سیستمی بی هوازی و مطمئن برای تصفیه فاضلاب های صنعتی با آلودگی شیمیایی بسیار بالا و فلزات سنگین و مواد سمی است.

 این سیستم قادر است با راندمان 80% مواد نامبرده را کاهش داده و فاضلابی مناسب جهت ورود به سیستم های هوازی را مهیا سازد. در این روش، فاضلاب بدون حضور اکسیژن و با کمک باکتری‌های بی هوازی تصفیه می‌شود.

این باکتری‌ها با تبدیل مواد آلی و آلوده‌کننده به گاز متان که قابل مصرف در تولید انرژی است، نه تنها به انرژی برای فعالیت‌های خود در تصفیه فاضلاب نیاز ندارد بلکه با تولید متان قادر به تولید مقادیر قابل توجهی انرژی نیز هستند.

اجزای اصلی راکتور UASB

  • سیستم توزیع فاضلاب ورودی در راکتور UASB
  • جداکننده فاز گاز و مایع از جامد (GLSS) در راکتور UASB
  • بخش خروج پساب تصفیه شده از راکتور UASB
راکتور uasb
راکتور uasb

نحوه‌ کارکرد سیستم uasb

ایده اصلی در بکارگیری روش تصفیه غیر هوازی استفاده از باکتری‌هایی است که قادر به تجزیه مواد آلی بدون مصرف اکسیژن و تولید گاز دی اکسید کربن و متان بدون مسائل و مشکلات مربوط به انتقال اکسیژن،ته نشینی و تولید لجن بیولوژیک می‌باشند.

فاضلاب از قسمت پایین آن وارد شده و در حین حرکت رو به بالای خود با پتوی لجن (توده میکروارگانیسم‌ها) تماس می‌یابد. این تماس سبب جذب مواد آلی فاضلاب توسط میکرو ارگانیسم‌ها و تجزیه آن‌ها طی فرآیندهای بیولوژیکی می‌شود.

در راکتورهای بیولوژیکی بی هوازی معمولاً از محدوده دمایی مزوفیلیک (که نزدیک به 35 است) استفاده می‌شود، چرا که تعداد گونه‌های بی هوازی ترموفیلیک کوچک و معدود هستند.

راکتور uasb
راکتور uasb

این سیستم به صورت پکیج قابل اجرا می‌باشند. از مهمترین ویژگی این پکیج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایین بودن میزان لجن تولیدی
  • پایین بودن میزان مصرف انرژی
  • فضای مورد نیاز کم
  • سهولت در عملکرد
راکتور uasb
راکتور uasb

موارد کاربرد راکتور uasb

این روش برای تصفیه بسیاری از فاضلاب های صنعتی مانند کاغذ سازی، لبنیات سازی، الکل سازی کارخانه قند شیرابه زباله کشتارگاه و... به کار گرفته می‌شود.

مزایای روش راکتورهای بی هوازی به شرح زیر است

  • عدم نیاز به هوادهی: هوادهی یکی پر هزینه ترین و دشوارترین عملیات تصفیه فاضلاب به روش هوازی است.
  • تولید بسیار کم لجن: سرانه تولید لجن اولیه و ثانویه در فرآیند متعارف لجن فعال معمولا 2 لیتر در روز با غلظت کمتر از 2 درصد می‌باشد در حالی که مقدار تولید لجن در روش مذکور کمتر از 2 لیتر به ازا هر متر مکعب در روز بوده و غلظت آن حدود 5 الی 10درصد می‌باشد.
  • تولید لجن غلیظ و تثبیت شده
  • مصرف بسیار کم انرژی و تولید بیوگاز
  • مقاومت نسبت به بی غذایی: چنانچه مواد ورودی به راکتور قطع شود میکرو ارگانیسم های بی هوازی تا مدت بسیار طولانی زنده می‌ماند و بلافاصله پس از ورود مواد غذایی فعالیت خود را شروع می‌کنند.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411 -12

0912-4349929