پکیج تصفیه فاضلاب نساجی

 
فاضلاب نساجی
فاضلاب نساجی

پساب نساجی

فاضلاب تولیدی در صنعت نساجی جزو آلوده ترین فاضلاب ها در طبیعت می باشد. پکیج تصفیه فاضلاب نساجی جهت پالایش فاضلاب آلوده خروجی از این واحدها مورد استفاده قرار می گیرد. جهت آشنایی بیشتر با فاضلاب تولیدی در واحد پساب نساجی ابتدا بهتر است با روند و مراحل بهترین روش تصفیه فاضلاب نساجی و مشخصات حذف رنگ آشنا شویم.

پکیج تصفیه فاضلاب نساجی

در صنعت نساجی پساب در مراحل زیر تولید خواهد گردید

1) شستشوی مواد اولیه: مواد اولیه مثل پشم و پنبه خام آلودگی زیاد در بر دارد و قبل از مصرف به عنوان ماده اولیه صنعت نساجی باید نسبت به دور ساختن آلودگی های آن اقدامی به عمل آید، شاید پساب حاصل در این مرحله آلوده ترین پساب تولیدی در صنعت نساجی باشد.

2) فاضلاب رنگرزی: در مراحل مختلف نساجی که با افزودن به صورت مایع باعث جذب قسمت اعظم آن به وسیله الیاف می شوند همیشه مقدار جذب نشده آن بصورت پساب دفع می شود، این پساب علاوه بر رنگهای جذب نشده محتوای املاحی است که در رنگرزی بکار برده می شود.

3) پساب شستشو مصنوعات رنگ شده

4) پساب حاصل از سفید کردن و شستشوی الیاف یا پارچه در نساجی

لازم به یاد آوری است که در مصرف مواد شیمیایی یا انواع رنگ ها در صنعت نساجی همواره سعی خواهد شد که حداقل ممکنه از این مواد هدر رفته و مقادیر بسیار ناچیز از آنها به صورت پساب قابل دفع باشد، تا علاوه بر اقتصادی بودن صنعت نساجی، هزینه های تصفیه نیز کاهش یابد.

بدین ترتیب هرچه در مصرف مواد اولیه نساجی دقت زیاد تری به عمل آید به همان اندازه میزان بار آلودگی پساب پایینتر بوده و مشکلات ناشی از دفع یا تصفیه آن کمتر خواهد بود. بر اساس مطالعات انجام شده به طور کلی میزان تولید فاضلاب نساجی در ایران با مصرف آب به ازا هر تن مواد اولیه مختلف عبارت است از

باید اذعان نمود آمار و ارقام نشان می دهد که تولید پساب نساجی در ایران با مصرف آب به ازا هر تن مواد اولیه زیاد تر از مقادیر جدول فوق است.

اثرات فاضلاب نساجی

اثرات فاضلاب نساجی مهم ترین اثر نا مطلوب پساب های مطلوب پساب های نساجی که به جریان آب تخلیه می گردد از ناحیه رنگ موجود در این پساب است، پساب های نساجی که به طور نسبی مورد تصفیه قرار گرفته باشد، علاوه بر رنگ محتوی مواد معلق، روغن، دترجنت، مواد آلی و مواد معدنی خواهد بود که در تخلیه به جریان ها هر کدام از عوامل یاد شده مشکلاتی تولید خواهد نمود

حذف رنگ در فاضلاب نساجی

. Porter و Snider ضمن مطالعه بروی 30 نمونه رنگینه این نتیجه رسیدند که در پساب های محتوی رنگ نساجی اغلب BOD معرف 1 تا 26 % درصد COD است و این بدان معنی است که فاضلاب نساجی به راحتی فاضلاب شهری که BOD آن حداقل 50 % COD است نمی تواند مورد تصفیه و تجزیه قرار گیرد، نسبت BOD به COD در صورت استاده از روش بیولوژیکی برای تصفیه پساب نساجی باز هم زیاد تر می گردد، بالا بودن BOD و پایین بودن COD پساب تصفیه شده نمی تواند باعث اکسیژن دهی دریافت کننده پساب تصفیه شده گردد، اما وجود مواد آلی مقاوم مخصوصا در مواقعی که در پایین دست محل تخلیه آب مورد استفاده آشامیدنی داشته باشد داشته باشد، دگرگونی شدیدی در کیفیت آب به وجود آورده و چه بسا زندگی آبزیانی مثل ماهی را با اشکال مواجه سازد.

جدول AL و Little با مطالعه بروی اثرات 46 رنگ مختلف دریافت که در رنگهای کاتیونی در مقایسه با رنگ های مستقیم خاصیت سمی تر بروی زندگی آبزیان دارد و در این میان میزان سم رنگ های دیس پرس از همه کمتر می باشد. ADMI ضمن مطالعه بر روی 46 رنگ مختلف دریافت که 17 نوع آن در محیط های اکسیداسیونی اثرات نامطلوب داشته و بعضا باعث توقف کامل فعل و انفعالات اکسیداسیونی می شود

. All و Brown اخیرا با آزمایشاتی که بروی 202 نمونه رنگ انجام داده معلوم شده است که فقط 10% از این رنگ آن هم اگر به مقدار زیاد در پساب موجود باشند اثرات نامطلوبی در تصفیه آن باقی خواهد گذاشت.

مطالعات سال 1981 تایید نموده است که باقیمانده رنگ آنتروکینون هضم بی هوازی لجن را متوقف خواهد ساخت. Brone و Crardiner در 1987 دریافتند که بعضی مواد شیمیایی موجود در فاضلاب نساجی مانند سورفاکتانت ها اثرات نامطلوبی بر زندگی ماهی داد و اصولا بعضی رنگها یا تشکیل دهنده آن به همان شدت کادمیوم مس و روی، کروم و نیکل زندگی آبزیان مخصوصا ماهی را با مشکلاتی رو به رو می سازد.

Friedman و Al در 1980 ضمن مطالعه در اثرات نامطلوب رنگها بر محیط زیست دریافتند که بعضی ترکیبات آلی مقاوم رنگها که در اثر تخلیه در جریانها از طریق آشامیدن به مصرف کننده انتقال می یابد ممکن است اثرات سرطان زایی یا دگرگونی های ناگهانی در انسان داشته باشد.

مشکلات جریان های دریافت کننده پساب نساجی بیشتر از آنجا ناشی می شود که در یک منطقه کوچکی تعداد زیادی کارخانه نساجی تأسیس می گردد که متاسفانه تمام آنها پساب خود را به صورت خام یا تصفیه شده نسبی در جریانی که نزدیک آن ناحیه است تخلیه می کند، گاهی اوقات در اکثر مواقع سال 50% از جریان رودخانه را پساب های نساجی تشکیل داده است، و این خود مشکل استفاده در پایین دست نقطه را محدود می سازد.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید

021-55256411

09927380994