سختی گیر از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 
اجزای سختی گیر رزینی
اجزای سختی گیر رزینی

عملکرد سختی گیر رزینی

سختی گیر رزینی دستگاهی نه چندان پیچیده است که برای حذف سختی کلسیم و منیزیم از آب طراحی شده است. این دستگاه برای انجام درست وظیفه خود باید تجهیزات مخصوصی داشته باشد در این مقاله قصد داریم شما را با اجزا و عملکرد ستون سختی گیر از نوع رزینی چه فایبرگلاس و چه فلزی این دستگاه آشنا کنیم با ما همراه باشید.

 مخزن و بدنه سختی گیر


بخش اول ستون رزینی

بدنه سختی گیر می تواند از جنس فلز و استنلس استیل ضد زنگ و FRP (Fiber-rain forced plastic) باشد . به صورت متداول برای ظرفیت های کم و مصارف خانگی و کارگاه های کوچک از سختی گیر های FRP استفاده می کنند (به علت صرفه اقتصادی)

معمولا برای ظرفیت های کم از مخازن FRP استفاده می کنند اما با بزرگ تر شدن اندازه های مخازن دیگر استفاده از مخازن FRP صرفه اقتصادی ندارد.

برای ظرفیت های بالا تر از 400.000 گرین به صورت متداول از سختی گیر از ورق ST-37 فولاد کربن استیل ساخته می شود و به وسیله پوشش های سه لایه رنگهای اپوکسی و کلتار در برابر خوردگی محافظت می شود.

رزین تبادل یونی سختی گیر 


بخش دوم رزین سختی گیر

رزین های تبادل یونی در کل سه دسته دارند:

  • رزین کاتیونی
  • رزین آنیونی
  • رزین میکس بد

رزین کاتیونی

رزین کاتیونی که رزین سختی گیر نیز از انواع آن است یکی از نواع رزین های تبادل یونی است که برای حذف یا دقیق تر برای جایگزینی کاتیون های آب بوجود آمده اند. رزین های کاتیونی را به دو دسته تقسیم می کنند

  1. رزین های کاتیونی قوی
  2. رزین های کاتیونی ضعیف

اصلی ترین و مهم ترین جز سختی گیر آب است . رزین تبادل یونی دانه های شیمیایی که ماهیت مایع دارند و از طریق تبادل یون های سختی (کلسیم و منیزیم ) با یون سدیم موجود در زنجیر عملیات سختی گیر را انجام می دهد . عوامل زیر برای رزین کاتیونی سختی گیر مضر هستند :

  • دمای بالا
  • انواع اکسیدکننده ها
  • وجود آهن و منگنز در آب
  • وجود کلر

جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به رزین کاتیونی سختی گیری به صفحه مقاله این محصول مراجعه نمایید.

رزین مورد استفاده در سختی گیر از نوع رزین های کاتیونی قوی در سیکل سدیم است. حداقل بستر مورد نیاز برای دانه های رزین 75 سانتی متر می باشد و وجود بستر شنی در زیر دانه های رزین امری اجتناب ناپذیر است زیرا احتمال فرار رزین ها از نازل های آب جمع کن در کف مخزن می رود.

در حقیقت قلب هر سختی گیر رزین های داخل آن است.

رزین ها هستند که عملیات سختی گیری را انجام می دهند و به مرور زمان این دانه های رزین کارکردشان ضعیف می شود. علت آن نیز وجود عوامل مخرب رزین است، برای مثال وجود تنها 2 میلی گرم کلر آزاد در آب ورودی به سختی گیر می تواند عمر رزین را نصف کند. به علاوه اگر آب ورودی به ستون سختی گیر حاوی املاح آهن و منگنز و دیگر فلزات باشد عمر رزین را کاهش می دهند. 

در حال حاضر شاهد آن هستیم که سختی گیر های مورد استفاده در صنایع پس از دو یا سه سال با مشکل نشت سختی روبه رو می شوند و علت آن نیز تنها وجود عوامل مخرب در آب ورودی به سختی گیر است.

رزین سختی گیر از نوع رزین کاتیونی است که در سیکل سدیم عمل سختی گیری را انجام می دهد.

 شیر چند راهه سختی گیر 


بخش سوم شیر سختی گیر رزینی

از قطعات دیگر سختی گیر شیر های سلوییدولو یا چند راهه هستند که می توانند به صورت دستی یا تمام اتوماتیک برقی مورد مصرف قرار بگیرند .

استفاده از هر 2 نوع شیر ( برقی و دستی ) به سلیقه خریدار محترم است ولی در نظر داشتن نکات زیر در این تصمیم گیری کمک شایانی خواهد کرد. معمولا از شیر های برقی در شرایطی استفاده می کنند که اپراتوری برای انجام مراحل احیا وجود نداشته باشد در غیر اینصورت استفاده از شیر های نیمه اتوماتیک پیشنهاد می شود.

برای خرید سختی گیر زادآب تماس بگیرید.

  • اپراتوری جهت انجام عملیات شستشو معکوس و نمک بصورت روزانه یا 3 روز یکبار وجود دارد
  • در صورت وجود نوسانات برق امکان خرابی شیر های برقی بالا است .
  • تعمیرات شیر های دستی به مراتب سهل تر از شیر های برقی است.

شرکت زادآب به عنوان برترین سازنده سختی گیر در ایران آماده ارایه خدمات و مشاوره به مدیران صنایع می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سختی گیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

021-55256411-12

0922-3345280