راکتور SBR

 
راکتور SBR
راکتور SBR

راکتور ناپیوسته متوالی sbr

تاریخچه راکتور ناپیوسته متوالی sbr : برخلاف آنچه تصور می‌شود استفاده از راکتور sbr منحصر به سال های اخیر نبوده بلکه از آن در سال‌های ۱۹۱۴ الی۱۹۲۰ بهره مند هستند. علاقه‌مندی به سیستم‌های SBR در اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰ مجدداً رونق گرفت که علت آن را می‌توان در پیشرفت دستگاه‌ها و تکنولوژی‌های جدید دانست.

پیشرفت در تجهیزات هوادهی و سیستم‌های کنترل به فرآیند SBR اجازه داد تا به طور موفقیت آمیزی با سیستم لجن فعال متعارف رقابت نماید.

SBR :یدر راکتور اختلاط کامل، عمل هوادهی و زلال سازی به صورت متناوب در یک تانک انجام می گیرد و راکتور بعد از طی یک دوره فرآیند کامل، خالی شده و مجدداً با فاضلاب پر می گردد و عمل تصفیه به صورت متناوب در آن صورت می پذیرد. تنها وجه تمایز سیستم تصفیه فاضلاب SBR با سیستم لجن فعال متعارف در این است که در این سیستم به جای استفاده از فضا، به فاضلاب زمان ماند بالا داده می شود تا عمل تصفیه بخوبی صورت پذیرد.

نحوه عملکرد سیستم SBR

بطور کلی سیستم فرآیند SBR شامل پنج مرحله اصلی می باشد

  1. پر شدن
  2. واکنش (هوادهی)
  3. ته نشینی (زلال سازی/ رسوب)
  4.  تخلیه
  5.  سکون
راکتور SBR
راکتور SBR

چرخه فرآیند تصفیه در روش (SBR)

متداول است قبل از ورود فاضلاب به مخزن SBR از حوضچه آشغال گیر و دانه‎ گیر عبور نماید تا بخشی مواد جامد و معلق موجود از آن جدا گردد. بعد از آنکه راکتور مذکور پر شد جریان ورودی قطع شده و مخزن مانند یک سیستم لجن فعال عمل می‌کند و میکرو ارگانیسم‌های باقیمانده از مراحل قبل شروع به تجزیه مواد موجود در مخزن می‌کنند.

راکتور SBR
راکتور SBR

پس از آنکه مواد آلی به طور کامل توسط باکتری‌ها تجزیه شدند عمل هوادهی قطع می‌شود سپس به توده‌های تشکیل شده از مرحله هوادهی باید فرصت ته نشینی داد تا در کف مخزن ته‌نشین شوند.

لجن ته نشین شده به دو بخش تقسیم می‌شود

بخشی که برای مرحله‌ی بعد بایستی در کف مخزن باقی بماند و بخش دیگر از سیستم دفع می‌شود. با نگه داشتن و تنظیم نسبت ماده آلی به توده جرمی در هر سیکل میزان لجن دفعی مازاد مشخص می‌گردد.

در سیستم‌های لجن فعال متعارف پیوسته، نسبت ماده آلی به توده جرمی با بازگشت لجن از مخزن ته نشینی تنظیم می‌گردد که میزان آن وابسته به میزان فاضلاب ورودی و مشخصات و غلظت مواد در حوضچه ته نشینی و عوامل دیگر می‌باشد.

پس از واحد، توده فاضلاب وارد یک مخزن SBR متعادل سازی می‌گردد تا جهت فرآیندهای بعدی بتوانیم با نرخ جریان ثابتی فاضلاب را وارد سیستم نماییم.

در برخی حالات، فاضلاب جهت حذف جامدات اضافی از فیلتر عبور داده می‌شود و سپس ضد عفونی می‌گردد و در نهایت فاضلاب زلال شده از مخزن خارج می‌شود.

یک سیستم SBR به هنگام ورود فاضلاب به داخل آن به عنوان یک سیستم متعادل ساز عمل می‌نماید که این امر سیستم را قادر می‌سازد تا بارگذاری‌ها و نیز ورودی های ماکزیمم را که به صورت منقطع وارد می‌شوند،‌ متعادل نماید.

راکتور SBR
راکتور SBR

مزایا سیستم تصفیه فاضلاب SBR

  • متعادل‌سازی،‌ زلال سازی اولیه، تصفیه بیولوژیکی و زلال سازی ثانویه همگی می‌توانند در یک راکتور واحد بدست آیند.
  • نیازی به وجود واحد زلال ساز اولیه ندارد.
  • انعطاف در عملکرد و کنترل
  • حداقل جاگیری
  • کاهش هزینه سرانه با حذف واحدهای زلال ساز و تجهیزات دیگر.

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

55256411 - 12

0912-4349929