آب بازیافتی و خطرات آن

 
آب بازیافتی
آب بازیافتی

استفاده از آب بازیافتی

همزمان با رشد شهرها فاضلاب های بهداشتی نیز گسترش یافتند. در سال ۱۸۴۰ با ساخت لوله‌کشی داخلی که فضولات انسانی را باهم ترکیب می‌کرد و آن را دور می‌ریخت، نیاز به چاه فاضلاب برای جمع‌آوری فاضلاب کاهش یافت.  در دفع انواع فاضلاب بوی ناشی از آن به عنوان مشکلی بزرگ مطرح هست. بدین منظور برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع بهتر است مواد جامد موجود در فاضلاب از آن جدا شود.

آب بازیافتی در ایران

این پروسه در حال حاضر بازیافت اولیه نامیده می‌شوند. در او خر قرن ۱۹، از آنجایی که بازیافت اولیه همچنان باعث ایجاد بوی نامطبوع فضولات بود در تحقیقی کشف گردید که با استفاده از اکسیژن و ترکیب آن با فضولات دفعی می‌توان از این بوی نامناسب جلوگیری کرد.

این مرحله آغاز تصفیه هوازی است که برای پروسه‌های بازیافتی ضروری هستند. علاوه بر این، قسمت عمده‌ای از کشور ما با مشکل تأمین آب شرب و کشاورزی روبرو است بطوریکه در بعضی شهرها حالت بحرانی ایجاد گردیده است؛ بنابراین استفاده مجدد از فاضلاب برای حفظ منابع آبی بسیار مهم می‌باشد.

آب اصلاح شده چیست؟

آب اصلاح‌شده یا آب بازیافتی همان آب مضر یا فاضلاب می‌باشد که تحت فرآیندهایی قرارگرفته و مواد جامد و ناخالصی‌های آن حذف‌شده است و در آبیاری محوطه‌ها مورد استفاده قرارگرفته؛ نتیجه این فرآیند بازسازی منابع زیرزمینی آب، رفع نیازهای آبی در صنعت و اقتصاد و همچنین در صورت تصفیه کامل مناسب برای آشامیدن می‌باشد.

به عبارت دیگر می‌توان گفت که آب اصلاح‌شده آبی هست که قبل از بازگشت به چرخه آب در طبیعت بیش از یک‌بار مورد استفاده قرار می‌گیرد. آب غیر شرب بازیافتی اغلب از طریق شبکه لوله‌کشی دوگانه که لوله‌های آب بازیافتی را کاملاً از لوله‌های آب شرب جدا نگه می‌دارد توزیع می‌گردد.

در آمریکا و برخی کشورهای دیگر، آب‌های بازیافتی غیر شرب از طریق لوله‌های لاوندر (رنگ بنفش روشن) به منظور تشخیص آن‌ها از آب شرب توزیع می‌گردند.

موارد استفاده از آب‌های بازیافتی

  • مصارف غیر شرب مانند شستن ماشین‌ها و فلش تانک‌ها
  • میکس بتن
  • دریاچه‌های مصنوعی
  • آبیاری زمین‌های گلف

احیای آب در پروازهایی فضایی بشر بسیار مهم می‌باشد. در سال ۱۹۹۸، سازمان ناسا مدعی ساخت رآکتور بازیافت فاضلاب شد که جهت استفاده در ایستگاه بین‌المللی فضایی و مأموریتی سرنشین دار در مریخ طراحی گردیده بود.

مدفوع و ادرار بشر در انتهای یک‌طرف دستگاه قرار داده می‌شوند و اکسیژن خالص، آب تصفیه‌شده و کمپوست خروجی‌های طرف دیگر دستگاه هستند. خاک (کمپوست) قابل‌استفاده برای پرورش گیاهان می‌باشد و همچنین این رآکتور جریان برق نیز تولید می‌کند.

خطرات ناشی از آب بازیافتی

بیماری‌های ناشی از آب آلوده سالانه تعداد زیادی انسان را در جهان مبتلا می‌کند و منجر به مرگ میلیون ها نفر نیز شده است. بیماری‌هایی از قبیل وبا، حصبه، شبه حصبه، اسهال میکروبی و خونی، هپاتیت عفونی، فلج اطفال و انگل‌ها مستقیما توسط آب آلوده انتقال پیدا می‌کند و بیماری‌هایی مانند مالاریا، بیماری خواب و کوری رودخانه به ‌طور غیر مستقیم از طریق حشرات در ارتباط با آب آلوده به انسان منتقل می‌شوند.

بهداشت آب در سلامتی انسان تأثیر بسزایی دارد. عوامل بروز این بیماری‌ها که شامل تک یاخته‌ها (پروتوزوئرها)، ویروس‌ها، باکتری‌ها، کرم‌های انگلی هستند، از طریق نفوذ فاضلاب در آب آشامیدنی به انسان منتقل می‌شوند. فنّاوری‌های مدرن مانند اسمز معکوس و ضدعفونی فرابنفش هنگامی‌که آب بازیافتی با منبع آب شرب میکس شود، عموماً مورد استفاده قرار می‌گیرند تا آب تهیه‌شده برای شرب فاقد هرگونه عامل بیماری‌زا باشد.

منبع: مقاله بازیافت فاضلاب خاکستری و بررسی کیفیت پساب تصفیه‌شده جهت استفاده مجدد در سطح خانگی در راستای توسعه پایدار منابع کشور

 شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

021-55256411-12

0912-4349929