انواع صافی فیلتر شنی کدام است؟ بستر فیلتر بر چه اساس تقسیم بندی می شود؟

 
بستر فیلتر شنی
بستر فیلتر شنی

فیلتر شن گیر آب

فیلتر های شنی برای انجام درست تصفیه نیازمند بستر شن مناسب هستند. بستری که بتواند با بازده بالا آلودگی آب را در فیلتر شنی حذف کند؛ به عنوان بستر فیلتر شنی مواد متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند، موادی مانند سیلیس، آنتراسیت، سیلیس فشرده و...که میتوان از ترکیب آنها در یک فیلتر شنی نیز استفاده کرد. به فیلتر شنی صافی شنی و یا فیلتر شن گیر نیز می گویند.

انواع صافی شنی

انواع صافی هایی که به طور معمول در فیلتر شنی برای تصفیه آب به کار گرفته می شوند بر اساس 1- فیلتراسیون 2- نیروی عامل و محرک و 3- جهت جریان آب طبقه بندی می گردند. در ادامه انواع صافی معرفی می شود. انتخاب بستر فیلتر شنی (اندازه و نوع دانه ها) ممکن است مهمترین تصمیم در طراحی فیلتر شنی باشد. انتخاب آن مخصوص هر تصفیه خانه است و به نوع و کیفت آب یا پساب عبوری از فیلتر شنی، محیط موجود و مشخصات مورد نیاز برای آب یا پساب خروجی بستگی دارد.

از فیلتر شنی برای تصفیه آب استخر ها، تاسیسات، مصارف خانگی، پساب کارخانه ها و فاضلاب استفاده می شود. در هر کدام از موارد ذکر شده فیلتر شنی باید بوسیله کارشناسان طراحی شود زیرا هر کدام از آب های مذکور از نظر میزان مواد معلق و مواد جامد متفاوت خواهند بود و فیلتر مورد استفاده برای آنها نیز باید شرایط خاص خود را داشته باشد.

جدول محاسبه فیلتر شنی

 تقسیم بندی صافی های دستگاه فیلتر شنی بر اساس بار فیلتراسیون


صافی ها بر اساس میزان بار هیدرولیکی به صافی های شنی کند، صافی های شنی تند یا صافی های پربار (تحت فشار) تقسیم بندی می شوند. صافی های شنی کند بار هیدرولیکی کمتر از 10 متر مکعب بر مترمربع در روز دارند. از این نوع صافی ها به طور گسترده در اروپا استفاده می شود که در آنها از شنهای موجود در ساحل رودخانه ها به عنوان بستر استفاده می شود. همچنین صافی های شنی کند تقریبا در همه کشورهای در حال توسعه به کار گرفته می شوند.

یک سیستم زهکش برای جمع آوری آب صاف شده زیر بستر ریخته می شود. وقتی خلل و فرج بستر گرفته شود آب صافی خالی شده و لایه بالایی شن جمع آوری، شسته و دوباره بر روی بستر ریخته می شود. روی آب ورودی به این نوع صافی هیچگونه انعقاد شیمیایی انجام نشده و آب خام وارد صافی می شود.صافی های شنی تند بار هیدرولیکی تقریبا 102 مترمکعب بر مترمربع در روز و صافی های پربار با بار هیدرولیکی بیشتر از 240 مترمکعب بر مترمربع در روز دارند. هم صافی های تند و هم صافی های پربار به طور گسترده در ایالات متحده استفاده می شود. ساخت این سیستم ها بسیار مشابه یکدیگر است.

فیلتر شنی استخر

تقسیم بندی صافی بر اساس نیروی عامل


صافی های مورد استفاده در تصفیه آب به صورت صافی های ثقلی و تحت فشار نیز طبقه بندی می شوند. تفاوت اصلی صافی های ثقلی و تحت فشار، ارتفاع فشار مورد نیاز برای راندن آب در میان بستر صافی و نوع ظرف مورد استفاده برای نگه داشتن واحد صافی است. فشار مورد نیاز روی بستر صافی های ثقلی که به صورت مخازن بتنی یا فولادی روباز ساخته می شوند معمولا 2 تا 3 بار است. شارژ مورد نیاز در صافی های تحت فشار که به صورت ظروف تحت فشار محصور هستند بیشتر است.

 حداکثر میزان فشاری که برای فیلتر های تحت فشار اعمال می کنند نیز در حدود 7 بار است. بیشتر از این مقدار از فشار آب باعث ایجاد پدیده شیار سازی می شود و باعث افت کیفیت آب خروجی می گردد.

تقسیم بندی صافی ها بر اساس جهت جریان


صافی بر اساس جهت جریان به صورت جریان روبه بالا یا جریان روبه پایین تقسیم بندی می شوند. صافی با جریان روبه پایین معمولترین نوع مورد استفاده در تصفیه آب هستند. در سیستم های جریان روبه بالا آب در بستر صافی به طرف بالا جریان می یابد. این نوع سیستم به ندرت در صافی های دانه ای استفاده می شود. اما گاهی در بستر های کربن فعال دانه ای مورد استفاده قرار می گیرند.

فیلتر شنی استخر

انواع بستر فیلتر شنی از نظر تعداد لایه

بستر فیلتر شنی معمولا به وسیله  دو عامل اندازه موثر و ضریب یکنواختی توصیف و مشخص می شوند. در فیلتر های شنی می توان از بستری با یک لایه، دولایه و یا بستر های چند لایه استفاده نمود.

صافی های با بستر تک لایه


در فیلتر شنی تک بستری معمولا از شن به عنوان بستر استفاده می شود. در یک فیلتر شنی تک بستری بعد از شستشوی معکوس دانه های درشت، سریعتر از دانه های کوچکتر ته نشین می شوند که این پدیده لایه بندی یا دانه بندی معکوس نامیده می شود. دانه بندی معکوس عیب اصلی صافی های تک بستری است. منظور از بستر تک لایه جنس بستر می باشد اما از نظر اندازه فیلتر شنی دارای بستری با اندازه مختلف سیلیس می باشد. جنس بستر  در فیلتر شنی تک لایه  سیلیس پگماتیتی می باشد. این نوع سیلیس دارای درجه بندی و همچنین دانه بندی متفاوتی است.

شرکت زادآب عرضه کننده سیلیس دانه بندی در درجه های خلوص متفاوت از فوق ممتاز تا درجه 2 و درجه 3 می باشد. برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

صافی های با بستر دو لایه


راه حل دیگر مشکل دانه بندی معکوس، استفاده از فیلتر شنی دو بستری است. در فیلتر شنی دو بستری متداول از ذغال آنتراسیت و شن کوارتزی به عنوان بستر استفاده می شود.آنتراسیت با دانسیته ویژه  1.55، سبکتر از شن با دانسیته ویژه 2.65 است. بنابراین دانه های آنتراسیت با اندازه بزرگتر سرعت ته نشینی مشابه دانه های شن با اندازه خیلی کوچکتر دارند. بستر دارای آنتراسیت در شستشوی معکوس بهتر تمیز می شود و فیلتر می تواند مدت بیشتری را با یک بستر به فعالیت ادامه دهد.

در فیلتر های شنی با بستر های دو یا چند لایه باید وزن مخصوص ذرات، سرعت ته نشینی، ارتفاع هرکدام از بستر ها و محل قرار گیری آنها در بستر مورد بررسی قرار گیرد تا در هنگام شستشوی معکوس؛ بستر دچار جابجایی لایه ها نشود.

صافی های با بستر چند لایه


فیلتر شنی چند بستری مشابه فیلتر شنی دو بستری بوده به جز اینکه در آنها از چند نوع بستر مختلف استفاده می شود.در این نوع فیلتر شنی معمولا از سه نوع بستر از جمله آنتراسیت با دانسیته ویژه 1.55، شن با دانسیته ویژه 2.65 و گارنت با دانسیته ویژه 4.05 استفاده می شود. موادی مانند گارنت و سیلیس فشرده در فیلتر های شنی می توانند به عنوان بستر برای زهکشی و رسانه اصلی مورد استفاده قرار بگیرند.

شرکت زادآب به عنوان برترین سازنده فیلتر شنی در ایران آماده ارایه خدمات و مشاوره به مدیران صنایع می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سختی گیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

عملکرد فیلتر شنی استخر

کاربردهای فیلتر شنی

فیلتر شنی یک انتخاب ایده آل برای همه کاربرد هایی است که نیاز به حذف مواد معلق است.

  • به طور گسترده ای در فیلتراسیون جریان جانبی آب خنک کننده استفاده می شود.
  • آب آشامیدنی.
  • برای تصفیه آب شفاف ایده آل است.
  • آب مورد استفاده در فرآیندهای شیمیایی.
  • فرآیند فیلتراسیون در صنایع.
  • برای پیش تصفیه سیستم های غشایی استفاده می شود.
  • تصفیه آب استخر شنا.
  • فیلتراسیون در تصفیه پساب سوم.
  • فرآیندهای تولید دارویی.

اجزای اصلی فیلتر شنی

مخزن فیلتر شنی


 مخازن فیلتر های شنی در حقیقت جایگاه بستر می باشند. مخازن فیلتر شنی را می توان از دو جهت مورد بررسی قرار داد

  1. شکل مخازن
  2. جنس مخازن

شکل مخازن شنی


مخازن فیلتر های شنی تحت فشار امروزه به دو شکل متداول وجود دارند

  • مخازن افقی
  • مخازن عمودی

مخازن عمودی فیلتر های شنی معمولا استفاده گسترده تری دارد و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد اما اگر مصرف آب به حدی باشد که یک فیلتر شنی با مخزن عمودی نتواند نیاز را برآورده سازد از مخازن افقی فیلتر های شنی استفاده می کنیم. مخازن افقی به دلیل  دارا بودن سطح مقطع بیشتر می توانند میزان آبدهی بیشتری داشته باشند. همچنین می توان از دو یا چند مخزن عمودی یا افقی نیز بهره برد تا میزان دبی آب تولیدی افزایش یابد.

جنس مخازن فیلتر شنی


مخازن فیلتر های شنی می توانند از جنس

  1. فلزی
  2. FRP
  3. بسته به نیاز و سفارش کارفرما از جنس استیل یا... نیز میتوانند باشند.

از فیلتر های شنی فلزی بیشتر برای ظرفیت های بزرگ تصفیه آب استفاده می کنند. معمولا در مکان هایی که تابش خورشید زیاد است و نمی توان از مخازن فایبر گلاس استفاده نمود از مخازن فلزی بهره می برند. همچنین می توان بسته به نیاز مانند استفاده از فیلتر در صنایع غذایی و یا بنا به درخواست کارفرما فیلتر شنی را از جنس استیل ضد زنگ ساخت.

همچنین در مخازن فیلتر های شنی فلزی از دریچه های بازدید و یا دریچه های آدمرو استفاده می کنند تا بتوان شرایط درون مخزن را بررسی نمود.

لوله کشی فیلتر شنی


بسته به نوع فیلتر شنی لوله کشی آن متفاوت و مختلف است. اگر فیلتر شنی فلزی و با استفاده از صفحه نازل باشد لوله کشی آن خارجی و به همراه 4 عدد شیر خواهد بود اما اگر فیلتر شنی FRP یا فلزی طرح FRP باشد لوله کشی آن داخلی است و فقط شیر نیمه اتوماتیک و اتوماتیک دیده خواهند شد.

شستشوی بستر فیلتر شنی

امروزه بیشتر فیلتر های شنی مورد استفاده در صنایع از نوع فیلتر های تحت فشار هستند. معمول ترین روش ها برای شستشوی فیلتر های شنی استفاده از شستشوی معکوس یا بکواش است که در آن آب از پایین وارد بستر سیلیس می شود و مواد معلق را از بستر سیلیس خارج می کند. شستشوی فیلتر زمانی انجام می شود که افت فشار فیلتر شنی به بیش از یک بار برسد. شستشوی معکوس بستر فیلتر شنی را معمولا تا زمانی ادامه می دهند که آب خروجی از دریت به شفافیت برسد.

شرکت زادآب به عنوان برترین سازنده فیلتر شنی در ایران آماده ارایه خدمات و مشاوره به مدیران صنایع می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سختی گیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

021-55256411-12

09223345280

نوشتن دیدگاه

نظر شما بعد از بازبینی کارشناسان زادآب ثبت خواهد شد.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

سایر محصولات

  • چربی گیر +

    چربی گیر فاضلاب چربی گیر دستگاهی است که بر سر خروجی فاضلاب هایی با مقدار چربی بالا نصب می شود و با روش هایی چربی یا گریس فاضلاب را حذف می کند یا کاهش می دهد. چربی گیر فاضلاب آشپزخانه اطلاعات بیشتر
  • اسمز معکوس +

    فرآیند تصفیه اسمز معکوس اسمز معکوس از جمله روش هایی است که امروزه به طور گسترده در شیرین سازی آب دریا و کشاورزی و خانگی جداسازی مواد آلی و سمی از پساب های صنعتی بکار برده می‌شود. اسمز معکوس ( آب اطلاعات بیشتر
  • دی اریتور دیگ بخار +

    دی اریتور در دیگ بخار از دی اریتور (دیریتور) برای هوازدایی در دیگ بخار استفاده می شود. وجود گازهایی مانند اکسیژن در آب ها باعث فرسایش سیستم های صنعتی شده و راندمان عملکرد آنها را کاهش می دهد اما دی اطلاعات بیشتر
  • سختی گیر رزینی +

    سختی گیر آب رزینی (Water Softener) که درون آن سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و آب سخت املاح کلسیم و منیزیم با استفاده از رزین های تبادل یون به آب نرم تبدیل می کند. سختی گیر آب اطلاعات بیشتر
  • منبع کویل دار +

    منبع کویلی چیست منبع کویل دار متداول ترین و بهینه ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آن می‌باشد. در مخزن کویل دار آب داغ یا بخار تهیه شده توسط دیگ یا پنل های خورشیدی، داخل یک کویل اطلاعات بیشتر
  • هیدروسیکلون - مخزن هیدروسیکلون +

    هیدروسیکلون و تصفیه ذرات معلق هیدروسیکلون ابزار ساده و موثری برای گرفتن مواد دانه‌ای و جامدات ساینده از آب می‌باشد. از Hydrocyclone تصفیه آب به منظور جداسازی و حذف ذرات ماسه از جریان ورودی به شبکه‌های توزیع و سیستم های اطلاعات بیشتر
  • آشغالگیر +

    فرآیند آشغالگیری آشغالگیری یکی از فرآیندهای تصفیه فیزیکی می‌باشد که در اکثر تصفیه خانه‌ها و در ابتدای فرآیند تصفیه وجود دارد. در این مرحله عمل حذف و جداسازی مواد جامد و شناور با قطرهایی بیش از ۵.٠ سانتی متر صورت می‌پذیرد اطلاعات بیشتر
  • فیلتر پرس +

    دستگاه فیلتر پرس فيلتر پرس جهت جدا سازی ذرات جامد از مایع در محلول های سوسپانسیون در فرآیند های مختلف صنعتی بکار می رود. اجزای اصلی دستگاه فیلتر پرس عبارتند از: شاسی دستگاه، جک و سیستم هیدرولیک، صفحات فیلتر (از اطلاعات بیشتر
  • قیمت آنتی اسکالانت +

    آنتی اسکالانت ( antiscalant ) محلول ضد رسوب می باشد که جهت رسوب زدایی به ممبران دستگاه های تصفیه آب شیرین کن ro تزریق می گردد. آنتی اسکالانت چیست آنتی اسکالانت مهمترین ماده شیمیایی است با فرمول شیمیایی متفاوت که معمولا در اطلاعات بیشتر
  • اسید دیسکلر - قیمت اسید دی اسکلر +

    اسید شویی با اسید دیسکلر اسید دیسکلر (دی اسکلر) پر کاربرد ترین ماده جهت شستشوی مخازن است. اسید دیسکلر (دی اسکلر) با پایه HCl 33% می تواند با قدرت و اطمینان بالا تمام رسوب ها را از سطوح مخازن، بویلر اطلاعات بیشتر
  • 1
  • 2

ارتباط با کارشناسان

دپارتمان تصفیه آب: 09223345280

دپارتمان تصفیه فاضلاب: 09927380994

تلفن زادآب