مواد منعقد کننده

 
منعقد کننده
منعقد کننده

 

یکی از مشکلاتی که در بخش تصفیه آب و فاضلاب و حتی تصفیه لجن با آن روبرو هستیم ته نشین نشدن ذرات کلویید به دلیل وجود بار الکتریکی منفی می‌باشد. در واقع این ذرات به دلیل اینکه در اطراف خود لایه‌ای از بار الکتریکی دارند در هنگام نزدیک شدن به ذره‌ای دیگر نیروی دافعه ای ایجاد می‌کنند که مانع اتصال دو ذره شده و نهایتا عمل ته نشینی را بسیار مشکل می‌نماید. مواد منعقد کننده شامل موادی هستند که جهت ناپایدار سازی ذرات و چسباندن آنها به یک دیگر استفاده می شوند. استفاده از مواد منعقد کننده یکی از راهکارهای مفید برای حل مشکل ته نشین نشدن ذرات کلویید می‌باشد.

مکانیسم:

اگر چه نمی‌توان روش دقیقی برای مراحل انعقاد تعریف نمود، لیکن چهار مکانیزم عمده در این فرآیند را می‌توان به شرح زیر نام برد:

  • فشردگی لایه دوگانه
  • جذب سطحی
  • گیر افتادن ذرات در یک توده‌ی لخته شده
  • پل زنی بین ذرات

افزایش غلظت یونی در محیط ذرات کلویید موجب فشردگی ضخامت لایه دوگانه می‌شود. لذا با اضافه کردن یک الکترولیت به مایع فشردگی بیشتر می‌شود.

منعقد کننده
منعقد کننده

اثر فشردگی لایه دوگانه در توازن نیروهای دافعه و جاذبه بین ذره‌ای

منعقد کننده
منعقد کننده

اثر خنثی شدن بار الکتریکی سطحی در ذرات کلوئیدی

با افزایش تعدادی قطر لخته‌های موجود در واحد حجم مایع شرایط به دام افتادن و جداسازی ذرات معلق از مایع فراهم می‌شود.

پل زنی بین لخته‌ای: وجود مواد پلیمری و ایجاد رشته‌های بلند از ذرات به هم چسبیده امکان پل زنی بین لخته‌ای را فراهم می‌کند.

انواع مواد منعقد کننده:

منعقد کننده
منعقد کننده

گردآورنده: مهندس محمد بهجتی

منبع: اصول تصفیه آب و پساب های صنعتی -دکتر رفویی

شرکت زادآب به عنوان تولیدکننده تجهیزات آب و فاضلاب آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

55256411, 09124349929